Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

bootmii ve dvd

Gönderen sudaucanulusazan 
bootmii ve dvd
12 June 2012 21:15
herkese merhaba. ben de taze bir wii kullanıcısıyım. yaklaşık 1 ay önce wii'lendim. birçok tanıdığımın yaptığı başka platform karşılaştırmalarına rağmen aldım ve çok memnunum. orj. oyunlar bütçemi fazlasıya yormaya başladığı için geçen haftasonu softmode yaptım... ve ardından işler karışmaya başladı...
sizlere birkaç sorum olacak, eğer biliyorsanız kafamdaki wii ilintili soru sayısını epey azaltmış olursunuz.
sizin için de uygunsa başlıyorum;
1. letterbomb olayını yapıp homebrew açıldıktan sonra sanırım bootmii'yi kur(a)madım ya da en azından backup al(a)madım. homebrew'den kontrol ettiğimde bootmii kurulu diyor ama başlat dediğim zaman makina brick oluyor ve sadce manuel kapama yaptığım zaman tepki veriyor. acaba nasıl back up alır ve/veya brick olmaktan kurtulurum?
2. baska bir 4.3e de/için hazırlanmış back up bulsam kullanabilir miyim?
3. şu an back up nasıl alabilirim ve format tuşuna basarsam wii kendine format atıp fabrika ayarlarına mı gelir? öyleyse backup almaya gerek ver mı?
4 sd kartı çıkartınca usbloader'ı kullanamıyorum. ilginç geldi bana. mantıken onsuzz wii'min yaşayabilmesi lazım. yani usdloader config sadece sd ile mi çalışıyor.? save dataları sd'ye mi kaydediyor? değilse acaba sd kartımı nasıl kurtarırım?
5. pal pyunları iso foratında dvd'ye yazdırdıktan sonra hangi wad'larla açabilirim? kısaca dvd'den oyun nasıl oynayabilirim?
sonuç olarak; çok soru tez ayrılık getirir düşüncesiyle, öncelikli sorularımı bitiriyor, ilerleyen zamanlarda tecrübelerim ve soru işaretlerimi gidermek adına yeni sorularımla görüşmek üzere der ve hepinize iyi geceler dilerim.

sevgi ve saygılarımla,
s.u.u.s.



1 kez düzenlendi. En son 12/06/2012 21:18 tarihinde sudaucanulusazan tarafından düzenlenmiştir.

Re: bootmii ve dvd
15 June 2012 12:10
Selam,

Cevap 1: Homebrew kurulumu sırasında Botmii ekranına girdiğinde Prepare SD CARD seçeneğini seçersen Bootmii'nin yükleme dosyalarını SD kartına atar. Dosyalar yoksa Bootmii'de açılmaz. Büyük ihtimal Bootmii, IOS olarak kurulu wii'de. Ancak Homebrew Channel içerisinden bootmii'ye giriş yapabilirsin.

Cevap 2: Kullanabilirsin ama Bootmii Boot2 olarak yüklenmediği sürece bir işine yaramaz. Ancak dışardan müdahale ile Nand belleğine yazdırabilirsin yedeği. Türkiye'de bu işi yapan var mı bilmiyorum.

Cevap 3: Format atman hiçbir şeye yaramaz. Gereksiz bir fonksiyon. Backup alman için Bootmii adımını doğru yapman gerekiyor. Ha neden backup diyoruz, alışkanlık sadece. Tema yüklemek, bozuk wad yüklemek sıkıntı yaratıyordu. Brick'lerin %90'ının sebebi bu. Tema ve bozuk wad. Bunlarla uğraşmazsan brick'te olmazsın. Ama buna güvenipte harala gürele herşeyi yükleyeyim dersen kaçınılmaz sona yaklaşırsın sadece.

Cevap 4: USB Loader'in çalışmasını sağlayan yükleme dosyaları SD kartın içerisinde. Kanal olarakta kursan SD karta bakıyor, HBC içerisinden çalıştırsan da SD karta bakıyor.

Cevap 5: Kopya DVD okutamazsın (Yeni Wii'ler için geçerli, 2009-2010 ve sonrasında üretilen) Yine de cevabını yazayım. Neogamma denilen kazulet bir program var onunla DVD'den oyunlarını oynayabilirsin.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 64
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!