Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

soft mode ve garanti

Gönderen bakb 
soft mode ve garanti
28 May 2010 15:33
Arkadaşlar wii'yi yeni aldım ve bu konulara çok uzağım. Bayağıdır araştırıyorum ama iyice herşeyi karıştırdım.
En önce şunu sormak istiyorum: Sanırım softmode wii'yi chip takmadan hacklemeye deniyor. Peki bu yöntemleri kullandığımda garanti konusunda sorun olur mu?
ikincisi, bu yöntemler wii'yi bozabilir mi, bu işlemleri yaptığım için bozulursa teknik servis "sen makineyi hacklemişsin, tamir edemeyiz" gibi laflar eder mi?
Bu arada bendeki wii'nin versiyonu 4.2E.
Yazmayı unutmuşum. Bir de, wii de flashdisk üzerinden oyun oynanabilir mi?



2 kez düzenlendi. En son 28/05/2010 15:35 tarihinde bakb tarafından düzenlenmiştir.

Re: soft mode ve garanti
28 May 2010 15:48
Elindeki wii servislerde kullanılan diagnostic disklerini çalıştıramayacak duruma gelirse(full brick olursa) "wii'yi modifiye etmişsin bize ne tamir etmiyoruz" diyemezler... teknik olarak yani.

Bunu diyebilecekleri, senin de problemini çözemeyebileceğin tek durum var o da banner brick (eski menü versiyonları için semi-brick ) gibi menünün açılmadığı ama ios'ların vesaire sağlam olduğu durum...

örn. makineyi banner brick edersen menü açılmaz ama teknik servislerde kullanılan diagnostic diskleri recovery menu içinden açılır. Gerçi banner brick de çözümsüz değil, çip yardımıyla çözüm metodları var. Ki o da önlemini almadıysan (preloader yüklemediysen ve dikkatsiz davrandıysan) karşılaşabileceğin bir durum.

Ha şu da var, sürücüsü arızalanan bir wii'yi de sırf modifiye edildiğini tespit etmesinler diye de full brick yapıp servise gönderin anlamını çıkarmasın kimse. Etik olarak böyle bir davranış hoş olmaz zira.

Ha beri yandan da wii oldukça sağlam bir cihaz, servise gönderilmesi gereken bir probleminin çıkma ihtimali çok düşük.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: soft mode ve garanti
28 May 2010 16:18
evet hdd ve flashdisk uzerinden oyun oynayabilirsin
Re: soft mode ve garanti
08 June 2010 06:34
Bu konu ile benzer olduğu için soruma yeni başlık açmayayım dedim.

Diyelim ki softmod yaptık ve herşey sorunsuz. Softmoddan dolayı değil de başka birşeyden dolayı problem oluştu. Donanımsal bir sorun olabilir, örneğin bluetooth modülü bozuldu diyelim.

Servise götürdüğümüzde adam buna softmod yapmışsın kardeşim der mi? Kıllık olsun diye diyebilir. Belkide sorun donanım ile alakalı olduğundan softmod olayına takılmadan parçayı değiştirebilir. Asıl sorum bu değil. Asıl sorum softmod işlemi tamamen geri alınabilir bir işlem mi? Gerçi bluetooth modülü arızalı ise zaten wiimote kullanamayacağım için işlemi geri alamam da bunu örnek olsun diye söylemiştim zaten.
Re: soft mode ve garanti
08 June 2010 07:39
Evet geri alabilirsin. Yalnız bunun için yüklediğin tüm cios'ları kaldırman, tüm fakesign edilmiş içeriği (varsa yüklediğin vc/wiiware özel kanal) kaldırman en son da bootmii'yi ve homebrew channel'i uninstall etmen gerekir.

Geçen Twiizers'dan bushing bir yazı yazmıştı, Elemanın biri wii'si üzerinde resmi olmayan herşeyi temizlediğini düşünerek servise göndermiş garanti dışında sürücüyü değiştirsinler diye. Servis te wii'yi kontrol etmiş ve tamir edemeyeceklerini konsolun modifiye edildiğini söylemiş. Eleman da wii'sini incelenmek üzere bushing'e göndermiş.

Hikaye şurada : [hackmii.com]

Özetle, bushing'in incelemesinde elemanın wii'sinde ekstradan IOS250 ve IOS0 görülmüş, eleman bunları silmeyi unutmuş. Bunlardan IOS 0 diye geçen Any title deleter'ın her açılışta yüklediği yetki kazanmak için kullandığı bir ticket.

Tek tek yüklediklerini silmek yerine riski de alıp softmod yapmadan önce aldığın yedeğe de geri dönebilirsin, peşine de bootmii'yi ve homebrew channel'i uninstall etmen gerekiyor. Bootmii IOS ile restore önerilmese de garanti kapsamında servise göndereceksen pekala uygulayabilirsin.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 47
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!