Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

vu+duo uydu alici

Gönderen dedezade 
vu+duo uydu alici
15 December 2010 12:26
[www.dikeyelektronik.com] bu uydu alicisini kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaslar,onerileriniz nelerdir? baya pahali bir urun, bu ozelliklere sahip baska uydu alicilari varmi? siz hangisini onerirsiniz? birde bu dreambox larin clon olanlari varmis, uygun fiyatli ,bunlardan kullanan varmi?



Re: vu+duo uydu alici
15 December 2010 13:10
Selam hocam,

hiç kullanmadım ama bir ara araştırmıştım. Sanıyorum ki bu Vu+Duo'lar cidden en kaliteli modeller falan olsa gerek. Ya da yanlış hatırlamıyorsam Dreambox ile kafa kafaya aynı işi yapan, kaliteli ama ucuz model de olabilir. Yani bu konuda bir yazı okumuştum ama detayını cidden hatırlamıyorum.

O zamanlar favorilerime eklediğim bir konu vardı, bu konudaki en detaylı başlıklardan biri. Belki işine yarayabilir. Buyur;

[forum.donanimhaber.com]
Re: vu+duo uydu alici
15 December 2010 13:39
Vay, hd uydu kanalı olayı :p

Kullanmadım ama support anlamında Dreambox'ı yakalayabilen bir uydu alıcı muhtemelen bulamazsın.

Klon olayına gelince bence tercih edilecek kadar ucuz değiller. DM500'lerdeki olay ayrı bu arada onların klon hariç orjinalini bulmak mümkün değil smiling smiley


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: vu+duo uydu alici
15 December 2010 13:41
Eğer Digitürk+ ile aynı işi yapan, tek eksiği SD olması olan bir receiver isteyen varsa Sansui SPV 7000 alsın.

Bende 7500 modeli var, sırf USB girişi var diye almıştım, biss key ile falan işim olmadığı için canavar gibi işimi görüyor. Tuvalete giderken pause tuşuna basabilmek bile mükemmel. winking smiley

7000 modelinde biss key destekli yazılım da var. Tek eksiği USB olmaması, ki o da kaydettiklerinizi bilgisayara aktarmayacaksanız çok da önemli değil.

Not: Cihazı satan ile uzaktan yakından hiçbir alakam yokturi kendisini tanımam.



1 kez düzenlendi. En son 16/12/2010 07:49 tarihinde ozayturay tarafından düzenlenmiştir.
Re: vu+duo uydu alici
15 December 2010 17:33
oncelikle sunu soyliyim, koca hollanda da bu aletleri satan bir yer bulamadim,sadece internet uzerinden satiliyor, urunu incelemeden de almak istemem dogrusu.
aradigim ozellikler: hd olsun, kayit yapsin,sifre islerini falan halletsin,ayrica bu vu da olan mkv destegi de baya bir iyi gorunuyor dogrusu.tabi bu dreambox olaylarina da cok uzagim, yani nasil yapiliyor, nasil cozuyor falan hic bilmem,yani azcik daha soyle aciklayici bilgilendirici birseyler yazin agalarsmiling smiley


Re: vu+duo uydu alici
16 December 2010 12:57
Dreambox gibi Mediabox'lar (popcorn misal) internet üzerinden şifre işlerini görüyor. Senelik belli bir miktar bayılıyorsun, (TR'de 150 TL gibi bir rakamdı en son) ondan sonra bütün kanalları (Digiturk, D-smart gibi) şifresiz izliyorsun, zımbıtının üzerinde linux işletim sistemi var herşeyi kendisi hallediyor.
Re: vu+duo uydu alici
16 December 2010 15:40
@tuzruhu anladim, peki bunun senelik falan odemesi olmadan direk bir seferde halledileni yokumu illa her sene odeme mi yapicaz.


Re: vu+duo uydu alici
16 December 2010 17:02
Vallahi bi seferlik halledeni var mı bilmiyorum, sistemin nasıl işlediğini söyleyeyim,

Adamın teki bu makinalardan satmak istediğinde önce digiturk, s-mart paketleri alıyor, bunların şifrelerini kırıyor (bazen kanallar şifre değiştirebiliyor o zamanda ne yaptığını yazının devamında cevapladım) bu şifreleri de kurduğu server vasıtası ile internet üzerinden abonelerine gönderiyor. Şifre değişikliği olduğu an (yayın esnasında bile değişiklik olsa) internete bağlı olan mediabox 1-2 saniye içerisinde hallediyor işi. (Benim rastladığım yöntem böyle çalışıyor)

Haliyle adam da Digitürk Dsmart paketlerinin hepsini satın aldığından bir ton para bayılmak zorunda kalıyor. (Ticarete döktüğü için bişey diyemeyeceğim)...

Kısaca sistem böyle.
Re: vu+duo uydu alici
16 December 2010 19:43
olayi simdi anladim ama dedigin gibi ise ,burda ki bu isi yapanlar tum dunyadaki paketlerimi aliyorlar? mesela almanyada bir arkadasin evinde vardi, hem tr deki hem almanya hem de diger tum ulkelerdeki sifreli yayinlari izleyebiliyordu.


Re: vu+duo uydu alici
16 December 2010 19:47
Kendi aralarında da kart paylaşıyorlar, herkes her şeye abone olmuyor yani. Yabancı paketlere erişimi yabancılarla kendi kartlarını paylaşarak sağlıyorlar...
Verdiği hakka göre isterse paylaşım yaptığı kişiye istediği kadar paylaşım hakkı da verebiliyor.. Suyunun suyunun suyu falan yapabiliyorlar yani.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: vu+duo uydu alici
16 December 2010 20:41
aga desene baya isler donuyormus, kafam yatmiyor bu islere,bazan dur aliyim diyorum, sonra da yav bos ver oda kalsin diyorum. ama soyle bir defa odeme yapip isi baglayabilsek ki bu da zor gibi gorunuyor, en azindan yarin ne olacagi belli degil.


Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 25
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!