Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

tv box sorunu

Gönderen gorildunk 
tv box sorunu
17 February 2011 18:02
Merhaba arkadaşlar

ben vatan bilgisayardan şunu satın aldım:

[www.vatanbilgisayar.com]

aslında almak istediğim LEADTEK Winfast TV Pro 1920 [www.vatanbilgisayar.com]

Malesef bu ürün hem stoklarında kalmamış hemde gittiğim mağaza bunu satmıyormuş.

Wii yi NCA ANALOG LCD TV BOX ile monitörüme(syncmaster 931c) bağladım fakat tüplü tv den bile daha kötü bir görüntü ile karşılaştım. Tv box monitöre vga kablosu ile bağlı. Tabiki wii de tv box a kompozit kablo ile bağlı.

Bu ürünü pazar günü yani şubat ayının 13 ünde aldım. Alırken satış elemanına bir hafta içinde geri iade edebilirmiyim dedim internetten satın almadığım için geri iade olmuyor dedi. Bu arada japon oyuncak pazarından dandik bi komponent kablo aldım daha çalışıp çalışmadığını bile deneyemedim.

1- Şimdi bu tv box ı geri götürüp leatek i istiyorum desem hem o ürünü getirip hemde değiştirirler mi? Bunun için tv box ı bozmam mı gerekiyorgrinning smiley

2- Dost dvd de aşağıdaki resimdeki ürünü gördüm. Sanırsam fiyatı 25ytl. Fazla param olmadığı için cazip görünüyor. Sizce almalımıyım?





1 kez düzenlendi. En son 17/02/2011 23:17 tarihinde gorildunk tarafından düzenlenmiştir.

Re: tv box sorunu
19 February 2011 17:15
compenant girişi mevcut deil sanırm satın aldıgın üründe . o yuzden kabloyu kullanamıcaksın
Re: tv box sorunu
19 February 2011 17:21
Evet. Değiştirme olanağım da yok gibi görünüyor. Lcd ye taktığım için görüntü tüplü televizyondan bile daha kötü. Bu şekilde idare etmem gerekecek sanırsamsad smiley Yine de kirby's epic yarn fena gözükmüyor fakat monster hunter tri den soğudum resmen.

Bide ucuza yukartaki gibi bi şarj kiti almak istiyorum tavsiyeniz var mı acaba?
Re: tv box sorunu
10 March 2011 12:45
Şarj ile ilgili bir bilgim yok ama neden TV BOX kullanıyosun ki LCD'ye bağlarken. Direk 5 uçlu giriş kullan en iyi görüntüyü alırsın. Eğer bilgisayar üzerinden bağlıyosan ( lcd monitörse yani ) EasyCap ile çok iyi görüntü alabilirsin ki fiyatı da 25 lira en fazla.


Re: tv box sorunu
12 April 2011 16:59
Merhaba DjarumBlack,

EasyCap ile ilgili açtığın başlığı inceledim ve anladığım kadarı ile o başlıkta gösterdiğin kablonun s-video çıkışını benim tv box ın s-video girişine takarsam bende o bulanık görüntüden kurtulabileceğim. Bu görüntü yüzünden resmen oyunlardan soğudum.

O kabloyu nerden aldığını veya benim nerden bulabileceğimi söyleyebilir misin acaba?
Re: tv box sorunu
12 April 2011 17:26
Dealextreme.com sitesinden bulabilirsin.
Re: tv box sorunu
12 April 2011 17:31
Cevabın için teşekkürederim tuzruhu,

Sence bu kablo sayesinde sorunum çözülür mü acaba yani şu bulanıklık olayı.

Bide internetten ilk defa alışveriş yapacağım bu site ne kadar güvenilir.
Re: tv box sorunu
12 April 2011 17:38
Vallahi, scart kablo ile LCD TV'ye bağladığımda görüntü çamur gibiydi. Komponent kablo ile bağlamam gerekiyordu ama kablom yoktu. Bir süre öyle kullandım. Eve gidince tüplü TV'ye scart ile bağladığımda Süper görüntü vermişti. Komponent yerine benim tv'de kompozit bağlantı da var ama denemedim onu.

Her neyse, ben S-video bağlantısı ile sadece bilgisayarı TV'ye bağladım. Ondan da memnun kalmadım ama bu Easycap'i bayağı bi övüyorlar.

Dealextreme bildiğin gittigidiyor'un (bir nevi e-bay'in) Hong Kong versiyonu, iyi bir sitedir ama genelde çin malı taklit ürün satar. bu yüzden acayip ucuzdur. Satıcı hakkındaki yorumlar olumlu ise sorun yaşamazsın. Benim tavsiyem her zaman kredi kartı yerine sanal kredi kartı kullanman. Bu devirde babana güvenmeyeceksin smiling smiley
Re: tv box sorunu
12 April 2011 17:58
Ben wii yi bilgisayar monitör üne bağlamaya çalıştığım için bir sürü problem yaşadım. Şimdi tx box kullanarak yukarda bahsettiğim gibi bağladım ama dediğim gibi görüntü bulanık. DjarumBlack EasyCap ile s-video kullanarak bu sorunun üstesinden gelmiş.

Acaba ben de o kablodan alıp tx box ın s-video girişine bağlasam sorun çözülür mü?

Tüplü tv lerde görüntü kompozitle iyi görünüyor zaten. Onlarda komponent girişi olacağını sanmıyorum. Lcd tv de komponent girişi varsa kesinlikle iyi bi kablo alıp onu kullan eğer yoksa öyle bi giriş, s-video girişi bir sonraki en iyi seçenek.

Benim lcd monitör ünde bir tane vga bir tanede dvi girişi olduğu için bir sürü şeyle uğraşmam gerekiyordu. Fakat ne zamanım ne de yeterince bilgim olmadığı için deneme yanılma yöntemiyle halletmeye çalışıyorumgrinning smiley

Sizce bu nasıl

[www.dealextreme.com]

Aradığım kablo bu değil mi?



3 kez düzenlendi. En son 12/04/2011 18:17 tarihinde gorildunk tarafından düzenlenmiştir.
Re: tv box sorunu
03 July 2011 08:01
Arkadaşlar ben de ne zamandır NTSC wiimi ASUS VW222S monitörüme bağlamanın yollarını araştırıyordum. Komponent destekli en ucuz TV BOX avermedia W9 ama o da çok pahalı... Şu easycap ile wiiyi görüntülemek için bilgisayarın da çalışması gerekiyor mu? Kasayı çalıştırmadan sadece monitör ile wiiyi çalıştırmak isterdim. Bir de VGA-2000 diye bir ürün var. Easycap i mi almalı onu mu? Ya da bunu mu? Wii component cable ı da dealextreme.com dan mı almalı? Bunu mu bunu mu bunu mu bunu mu? Lütfen yardımcı olun.



1 kez düzenlendi. En son 03/07/2011 08:02 tarihinde cehennet tarafından düzenlenmiştir.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 51
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!