Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

ios cios ve priiloader yardim lutfen

Gönderen tamoooo 
ios cios ve priiloader yardim lutfen
27 February 2012 18:03
Merhaba.

Yeni bir Wii kullanici olarak araniza katilmis bulunmaktayim. Hatta suanki yazdigim yaziyi Wii uzerinden yaziyorum. (Farkettiyseniz TR karakter yok.)

Neyse, sorunuma gelirsek; gerek burdan gerekse yabanci forumlardan takip edebildigim kadariyla Hombrew Channel"i kurdum. Fakat USB uzerinden oynama olayi icin hala hicbir fikrim yok. O kadar karisti ki ioslar cioslar... Biri diyor ios bilmem kac onda calismaz. Digeri hayir en iyisi ios bilmem kac. Bir oteki ios bilmem kaci denedim semi brick oldu.... Vesaire yani demek istedigim ortada bircok bilgi var fakat duzenli birsey yok. Priiloader den de bahseldilmis. Nasi kurarim yedek alirim birileri detaylici anlatabilir mi acaba?

Makinem en yenilerden dolayisiyla version 4.3e ayrica bootmii de ios olarak yuklu.

Ozet olarak surum su: priiloader korumasi icin ne yukleme lazim ve usb/sdhc uzerinden oyun oynamak icin hangi ioslari cioslari veya ne gerekiyorsa iste neyi yuklemem lazim? Burda ioslardan cok tartisma ciktigini gordum ama yabanci forumlarda pek de tartismiyorlar. Direk bu numara ios yuklenecek diyorlar. Sizin fikrinizi almak istiyorum. Ne yapmaliyim???

Tesekkurler.

Re: ios cios ve priiloader yardim lutfen
07 May 2012 11:46
ben de aynı yanıtı merak ediyorum ''Wii 4.3 Softmod [Hiç bir oyun gerektirmiyor]'' başlıgında aslında arkadaşlar anlatmışlar ancak, konudaki video çalışmıyor. Homebrew channel kurulumunu yaptım fakat SD karta İos atıp yeniden homebrew channel dan kurmak kısmında takıldım, çünkü homebrew channel tamamen boş görünüyor. Yeniden başlatmama ragmen menü içerisinde bir buton ya da pencere belirmedi.
Toplamda 4-5 gündür nintendo wii sahibiyim, soft mod nedir onu bile kabaca 2 gün önce öğrendim, sıfırdan hiç bilgisi olmayan birine anlatır gibi ayrıntılı anlatan bir arkadaş yok mu ?
Re: ios cios ve priiloader yardim lutfen
15 June 2012 13:58
Priiloader bootmii'ye alternatif bir program ama full koruma sağlamaz. Rehberlerdeki adımları izlediğiniz taktirde zaten en güncel IOS/CIOS'ları yüklemiş oluyorsunuz.

Arkadaşların anlatmak istediğini kısaca özetleyeyim;
CIOS'lar sizin bizim gibi etten kemikten yaratılmış, wii'de istediği gibi at koşturmak isteyen yazılımcı/hacker'lar tarafından hazırlanan işletim sistemi dosyaları. Bu CIOS işinde şuan iki tane çok sevilen kişi var. Birisi Hermes, diğeri Waninkoko. Kendi kafalarına göre dosyaları hazırladıkları için bazı durumlarda uyumsuzluk veya üstünlük olabiliyor. Örnek vermek gerekirse Hermes nickli arkadaşımız çevre birimlere (bunlar mikrofon, kulaklık, davul zurna vs. vs gibi aparatlar) desteğini daha fazla vermiş. Bu da ona avantaj sağlıyor ama Waninkoko adlı arkadaşımız da buna karşın daha fazla stabilite sunuyor. Eee doğal olarak bazı oyunlarda Waninkoko öne çıkarken bazılarında Hermes'in sözü geçiyor.

Şu oyunu bu CIOS'la çalıştıramazsın, bununla çalıştıramazsının kısa açıklaması bu. Bunun dışında bir de MENU IOS'u ile birleştirilmiş CIOS'lar var. Zaten nasıl kurulacağı rehberlerde açıkça anlatılıyor. Anlamak için "okudum bitti hadi başlayalım" diye değil okuyup anlayıp tekrar okuyup pekiştirerek yapmak gerekiyor. Kısaca biraz çalışma ile sorunsuz kurabiliyorsunuz herşeyi. Konularda sizin başınıza gelmiş bir problemin emin olun başka bir arkadaşın da başına geldiğini ve yardımcı olması amacıyla çözümünü forumda paylaştığını unutmayın.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 21
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!