Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde

Gönderen ozayturay 
multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
13 July 2011 18:18
Arkadaşlar, popüler PS3 Backup Manager multiMAN 02.02.00 versiyonu ile Türkçe dahil 24 dil destekler hale geldi.

Türkçe çevirisini ben yaptım. Kullananlardan görüş ve önerileri olan varsa elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım.

Ayrıca multiMAN bugün itibarı ile PS3Hax forumlarındaki yeni evine taşındı.

[www.ps3hax.net]











Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
13 July 2011 19:07
Süper paylaşım!

Ellerine sağlık Özay.

Bu arada çok sağlam yapmışlar arayüzünü uygulamanın be yav. Kaç aydır ps3'e elimi sürmüyorum, iştahım kabardı şimdi smiling smiley

Hangi custom firmware ile çalışır falan biraz detay versene.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
14 July 2011 06:45
Hemem hemen tüm CFW'ler ile ve 3.41 JB ile uyumlu.

Ben şahsen 3.55 KMEAW kullanıyorum, multiMAN'ın programcısı Dean de KMEAW tavsiye ediyor.

Farklı birşeyler denemek istersen (ki PS3 programlamaya merak salarsın diye tahmin ediyorum) Team Rebug'ın Debug özellikleri içeren Rebug 3.41.3 veya 3.55.2 CFW'lerini de denemek isteyebilirsin.

Rebug haricindeki 3.55 CFW'lerde eğer PS3'ünü sürekli net'e bağlı bırakacaksan yanlışlıkla upgrade etmemek için (ki 3.55 sonrasından downgrade ile geri dönüş mümkün değil) yine Team Rebug'ın hazırladığı Version Spoofer kurmanı şiddetle tavsiye ederim. Rebug firmware'de bu özellik haliyle hazır olarak geliyor.

Son olarak Dean çok yardımsever biri. PSX-Scene forumlarında 1600 küsür sayfalık forum başlığı boyunca sabırla tüm sorularımıza cevap verdi, bize yardımcı oldu ve makul isteklerimizi yerine getirmeye çalıştı - ki çoklu dil desteği bunlardan biri idi - ve güzel muhabbetler yaptık.

Dün itibarı ile ana başlığı PSX-Scene forumlarından PS3Hax forumlarına taşıdı (kişisel tercihidir, sebebini bilmiyoruz, muhtemelen PSX-Scene'in ünlü bir internet şirketine satılması sonucu olabilir) ve biz de artık buradan devam ediyoruz.

IRC ortamında da EFNET sunucusunda #multiMAN kanalında sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Hepinizi bekleriz.





1 kez düzenlendi. En son 14/07/2011 08:03 tarihinde ozayturay tarafından düzenlenmiştir.
Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
14 July 2011 12:48
Bakalım biraz mıncıklayayım, geliştirme olayına gireceğimi sanmıyorum zira doğru düzgün vaktim olmuyor. Öncelikle murtaza ile bir iki deneme yapayım sonra kmeaw'a geçiririm belki.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
14 July 2011 13:27
İndirdiğin multiMAN arşivinden çıkan PKG dosyası MURTAZA ile çalışmazsa (KMEAW imzalı imzasız tüm paketleri dessteklediği için Dean paketlerken imzalamıyor) yine aynı arşivden çıkan ebootFIX arşivini bir yerlere açıp bu PKG dosyasını package_finalize.exe üzerine sürüklersen imzalanmış olur ve sorunsuz çalışır.

MURTAZA'dan KMEAW'a geçerken önce retail 3.55 firmware yükleyip ardından KMEAW yüklemenin en sağlıklı yöntem olduğu tarafımdan birçok defa test edilmiştir. Firmware yükleme işlemini PS3'ü recovery moda sokup yapmak da her zaman en sorunsuz yöntemdir.

Not: Jailbreak dongle'larını 3.55 spooflu kullananlar 3.55 firmware yüklerken en az 3.56 yükleyebilirsiniz gibi bir hatayla karşılaşabilir. Bu durumda 3.50'den 3.41'e downgrade dosyalarıyla downgrade ettikten sonra sorunsuzca 3.55'e upgrade yapabilirsiniz. 3.55'ten 3.41'e downgrade dosyaları işe yaramıyor. Tabiki dongle'ınızın programlanabilir olması ve downgrade dosyasının cihaza kendi programıyla yazılması gerekiyor.


Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
15 July 2011 19:27
ben bu gun direk murtazadan KMEAW e gectim, bunu direk yaptim sonrada burdaki mesajlari okudum, bi intihar girisiminden kurtulmusmuyum smiling smiley multiman kullanmak icin yukledim,turkce dil destegi ve bilgiler icin de ayrica tesekkurler ozayturay kardesim, yav cocuklara funku panda 2 yi yukledim ama bir turlu calistiramadim , multiman ile de calismadi,bilgisi olan varmidir?


Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
15 July 2011 19:37
Kungfu Panda 2 maalesef 3.60 firmware gerektiren oyunlardan, ve hala bir fix yayınlanmadı.

Bu PDF'i bi kontrol et. Oyunların hangi şartlarda çalıştığı falan da var. winking smiley

Bir de BDEMU2 yüklemeyi unutma. Bu olmadan multiMAN çoğu oyunu çalıştıramaz.

Ayrıca tema olarak da The Media Cabinet Construction Kit v1.5 tavsiye ederim: [www.megaupload.com] (şifre: v8j7g9wh3yts5f6) tavsiye ederim. Bu temadan çok adı üstünde tema inşa paketi. 4x2 modunda tahta raf şeklindeki dizilim çok güzel duruyor ve biraz photoshop bilgisiyle tamamen özelleştirilebilir.





Yüzlerce ek figür heykelcik için:

[psx-scene.com]

veya

[psx-scene.com]





3 kez düzenlendi. En son 15/07/2011 20:03 tarihinde ozayturay tarafından düzenlenmiştir.
Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
15 July 2011 20:43
bilgiler icin tesekkurler.baya zamandir uzak kaldim wii ve ps3 den,multiman da ntfs disk falan gordum, ntfs destegi mi geldi, gerci bagladim ama gormedi.


Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
16 July 2011 09:39
NTFS desteği kısmi olarak geldi, şöyle ki sadece dahili diske oyun kopyalamak için kullanılabiliyor. NTFS sürücüsü açık kaynak kodlu olmadığından (programcısı sadece derlenmiş kütüphane olarak yayınladı) geliştirilemiyor. Ama 4GB üstü data dosyaları olan oyunları bölmeden kullanmak için güzel bir alternatif.

Eğer harici HDD'mizi FAT32 olarak kullanırsak 4GB üstü data dosyaları olan oyunlarda bu dosyalar bölünerek (wii'de de olduğu gibi) kullanılıyor. Bu iş için PS3Splitter isimli ufak bir uygulama var ve iyi iş görüyor. Ayrıca multiMAN da dahili'den hariciye kopyalarken bu dosyaları bölüp, hariciden dahiliye kopyalarken de birleştirebiliyor.

Bence şu anda PS3'ün en büyük eksiği NTFS ve SMB protokollerinin işletim sistemi seviyesinde desteklenmemesi ve tabi ki XBMC'ın bu platforma aktarılmaması. Wii'de GX emülatörlerde bile SAMBA desteği çatır çatır çalışırken PS3'te SMB olmayışı gerçekten büyük eksiklik.

Gerçi multiMAN'ın içinde gelen özel bir Showtime sürümü ve multiMAN'ın NTFS'den çağrılan MKV türü büyük dosyaları önce dahili diske otomatik olarak cache'leyip sonra Showtime ile çalması sayesinde en azından HD içeriği oynatabiliyoruz. Buna da şükür. smiling smiley


Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
04 December 2011 17:58
Merhabalar,
Ben PS3 ümü 3.41 Versiyon ve Halen Jalibreak USB aleti ile kullanıyorum. Hardiskim harici 250 GB fat 32.
PS3 üm 40 GB kalın kasalardan.

Sormak istediğim bazı sorularım var müsadenizle...
1- MultiMan ile İnternet Bağlantısı sağlanıyor mu?
2- Oyunları Online oynayabiliyormuyum.( Halen yapılamadı diye biliyorum ama...)
3- Bu versiyona geçmemin en önemli faydaları nelerdir.
4- Rica etsem en basit, yalın şekilde nasıl geçebilirim.( Programlar ile birlikte.)

Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...
Teşekkürler.
Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
05 December 2011 16:35
online oynayamazsin, su an cok buyuk bi artisi yok aslinda.


Re: multiMAN Artık Türkçe ve Yeni Evinde
26 March 2012 21:14
NTFS için herşeyi yaptım olmuyor bir püf noktası varmı?
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 23
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!