Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Mucit aranıyor !

Gönderen stonegolem 
Mucit aranıyor !
16 February 2012 11:53
Herkeze selamlar,

Wii Fit Plus içerisindeki bisiklet oyununu evimdeki kondisyon bisikleti ile birlikte kullanmak istiyorum. Çevirdiğim pedal sayısını filan hesaplamasına hiç gerek yok. Gerçek pedal cevirme hızımın oyundaki hızımla örtüşmesine de hiç gerek yok. Ben sadece kondisyon bisikletimde pedal çevirip projeksiyon ekranındaki sanal dünyada gezinmek, bunu yaparken de kendimi biraz olsun oyun dünyasındaymış gibi hissedip, motive olmak istiyorum.

Oyun Balance board gerektiriyor ve ağırlığımızı sagdan sola, soldan saga aktardıkça oyundaki karakterimiz pedal ceviriyor. Bunu baz alarak 2 deneme yaptım.

1) Balance Board'ı pedalların altına yerleştirdim. Ben pedal çevirirken sırasıyla sağ ve sol pedallar balance board'a sürtünerek basınç uygular ve sağ/sol pedal olarak sayılır diye düşündüm. Ama bu sürtünme yeterli olmadı.Muhtemelen 100 kilo olan kayıtlı ağırlığım sadece pedallara sürtünen 1-2 kiloluk basınçlara oranla farklı olduğundan sistem tarafından anlık sürtünmeler kayda girmiyor. Bunu belki çok hafif bir karakter profili oluşturup sanki o balance board üzerindeymiş gibi göstererek yapabiliriz.

2) Konsiyon bisikletinin arka ayaklarını balance board üzerine yerleştirdim. Demir tekerlek ön tarafta olduğundan, asıl ağırlık öne biniyor ve kondisyon bisikleti balance boarda sadece +7 kg agırlık vererek hasara neden olmuyor. Ben de üzerine binip denem yaptığımda:
a) Pedal cevirirken, kendimi fazla oranda sağa sola oynatırsam işe yarıyor ve oyunda pedal cevriliyor. Ama çok yoruyor ve vucuda zararlı olabilir.
b) Pedal direncini çok arttırırsam, vucut zorunlu olarak saga sola oynuyor ve yine sonuç alınıyor. Ama aşırı yoruyor (max 1-2 dakika dayanabiliyorum)
c) Normal olarak kondisyon bisikletini kullandığımda sağ/sol agırlık binmesi hissedilmiyor ve sonuç alamıyorum.

Bunu düzeltmek için bisikletin balance board'a temas ettiği yerlerde basınç noktasını küçültecek ayaklar yaptım ama işe yaramadı. Muhtemelen bisiklet benim agırlığımı yere eşit verip sag sol hareketlerimin zemine iletilmesini minimize ediyor. Ancak aşırı hareketlerde bu denge merkezi kayması iletilip oyunda işe yarıyor. (yukarıda yazdığım a ve b durumundaki gibi)

3) Balance Board'ı sele yerine koyayım üstüne oturup öyle bisiklet süreyim dedim ama anatomik olarak bu pek mümkün olmadı.

Ek Bilgiler:
1) Wii Sports Resort oyunundaki bisiklet oyunu pedal ile alakasız olsa da kondisyon bisikleti üzerinde kullandığım bir oyun. ellerimi de ayaklarım ile birlikte hareket ettirip çifte fayda saglıyorum. Ama Wii Fit Plus'daki oyun daha güzel ve serbest dolaşımı var. O nedenle o oyunu çok istiyorum.
2) CyberBike Magnetic Edition konusunda bilgim var ama onu şu an için temin edebilmem mümkün değil. Ayrıca onun desteklediği oyunlar yeni wii oyunları kadar motive edici de değil. Serbest dolaşımlı simulasyon hissi veren bir oyun arıyorum.
3) Profesyonel bisiklet simulasyonu yazılım ve donanımlarını gördüm. Evimde projeksiyonda videolarını oynatıp sisteme baglı olmayan kondisyon bisikletim ile kullanıyorum ama herhangi bir interaktiflik olmadığından çok keyif alamıyorum. (en azından ilk günlerdeki kadar keyf alamıyorum) Bu nedenle Wii oyunlarına yöneldim.

Özet olarak Wii Fit Plus'daki Bisiklet oyununu kondisyon bisikleti üzerinde pedal cevirirken oynamak istemekteyim.

Şimdi benim mühendis beynimle düşünemediğim veya gözümden kaçan kolay bir çözüm olduğunu hissediyorum.
Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Re: Mucit aranıyor !
18 February 2012 10:14
Bu kadar uğraşacağına Wii için orjinal bisiklet aparatını alsan daha iyi olur. smiling smiley
Re: Mucit aranıyor !
18 February 2012 12:01
Quote
Tuzruhu
Bu kadar uğraşacağına Wii için orjinal bisiklet aparatını alsan daha iyi olur. smiling smiley

Almanyadan gelen bir tanışa getirtmeye çalışıyorum "magnetic edition" olanını. Ama en az 3 ay var. O bisikletin yanında gelen oyun da çok motive edici bir şey değil. Wii Fit Plus'daki cycling oyunu serbest dolaşıma sahip tam bir bisiklet simulasyonu gibi. Bu nedenle çok istedim onu bisiklet üzerinden beri çalıştırabilmeyi.

Yukarıdaki mesajdan sonra belki 7-8 saat denemeler yaptım. Hiç birisi de sonuç vermedi malesef. Bu forumda bulunan boyle işleri çok iyi yapan bir arkadaş vardı. Hatta wii tabancası filan da yapmıştı kendi başına. Ondan kesin cevap gelir diye düşünmüştüm ama gördüm ki 8 aydır foruma uğramamış. En son taşınacağını filan okumuştum bir yerden demek ki artık vakti olmuyor.

Normalde umudumu kaybetmem ama bu iş elimdeki imkanlarla pek olacak gibi gözükmüyor artık gözüme. Mecbur ayakta wii fit tahtası üzerinde sürmeye devam edeceğim o sanal bisikleti.
Re: Mucit aranıyor !
18 February 2012 12:14
Denge tahtası senin ağırlığın ile oyunu yönetiyor. Normalde denge tahtası belli bir kilonun altında kabul etmiyor. Çocuk misal 20-25 kilodan hafifse kabul etmiyor. anlık basınçlarda olmaz denge tahtası ile.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 55
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!