Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

EA Sports Active 2 Update Sorunu

Gönderen bravo112 
EA Sports Active 2 Update Sorunu
08 January 2012 08:54
zavvi'den EA Sports Active 2 oyun aldım. Oyun ile birlikte kalp atışlarını cihaza ileten kol alıcısı, bacak hareketlerini cihaza ileten bacak alıcısı ve bunların wii tarafından algılanmasını sağlayan ve wii'ye takılan usb alıcısı çıkıyor.
Wii versiyonu 4.3e.
Buradaki rehbere bakarak softmod yaptım.
IOS236 Installer v5 internetten update yoluyla yüklendi.
Wad olarak cIOS202[38+60]-v4, cIOS222[38+37]-v4, cIOS223[38]-v4, cIOS249[57]-v19, cIOS250[38]-v19, NeoGamma - NGRX, USBLoaderCFG_Forwarder-UCXF yüklendi.

Sorun şu:
1- Orijinal CD'yi cihaza takında update istiyor. İnterneti kapattım ve update yaptım, meğer dosyalar cd'nin içindeymiş smiling smiley Update yaptı oyunlar ve usb alıcısı çalıştı. Ama usb yaptığım softmod uçtu. Homebrew kaldığı için tekrar ıso update ve wad update yaptım.
2- Daha önceden oyunun wbfs vardı elimde. USB Loader ile harddiskten onu çalıştırdım. Oyun update istemedi, çalıştı, ama cihazda usb'ye harddisk bağlı olduğu ve diğer port çalışmadığı için cihazın algılayıcısı olan usb alıcıyı wii'ye takacak port kalmıyor.
3- Noegamma yükledim. Kopya cd oynatır mı diye. Bu cdrom ile kopya cd oynayamayacağımı söyledi sad smiley
4- Neogamma'da birde sd/sdhc'den oyun oynatma seçeneği var. Ona basınca "No WBFS partition found" yazıyor. Bir ihtimalde buradan oyunu çalıştırmak. Ama sdkartı basıl ikiye böleriz ve partition oluştururuz bilmiyorum.

Denemeler olarak;
1- En kolay ve etkili çözüm oyun cd'sinin update ettiği dosyaları önceden update etmek. Böylece update istemeden oyuna girebilmek. Ama bu dosyaların neler olduğunu ve nasıl update edilmesi gerektiğini bilmiyorum.
2- Neogamma'da sdkarttan oyun çalıştırma diye bölüm var. Sdkarta wbfs klasörü açtım, olmadı. wbfs formatlı bölüm istiyor.
3- Sdkarta wbfs klasörü açtım, Usb loader ile Sdkartın içini gördüm. Küçük bir oyunu çalıtırdı. Ama bu oyun 4 gb. Fat32 ise 2GB destekliyor. sdkartı ntfs olarak formatladım. bu sefer sd kartın içindekileri görmedi ve programlar açılmadı.
4- Sdkartı çalıştırılabilir linux cdsi ile ikiye böldüm birini fat32 diğerini ntfs yaptım. windows ta fats 32'yi (ilk partition) görüyor, diğer partition görmüyor. fat32'ye program ve küçük oyun attım. Yinede wii'ye taktım. programlar çalıştı. küçük oyunu gördü. Ama harddiskte taktığım gibi partion seçme ekranı gelmedi. Yani anladığım kadarıyla sdkart taki ntfs olan ikinci partion görmedi.

Çözüm ile Destek;
1- Orijinal cd'yi taktığımda update istememesi için hangi iso veya cios güncellemeliyim. En sorunsuz halledilecek budur heralde?
2- Diğer usb portu çalıştıracak update veya program var mı (Bu ihtimalin düşük olduğunu biliyorum)?
3- Sdkartı ikiye bölüp, ikinci partition ntfs yaparak içine wbfs klasörüne 2 gb'dan büyük oyun atabilecek ve bunu da wii'ye gösterebilecek birisi var mı?
4- Başka bir şekilde çözüm önerisi olan veya çözümü bulan var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum.



1 kez düzenlendi. En son 08/01/2012 09:00 tarihinde bravo112 tarafından düzenlenmiştir.

Re: EA Sports Active 2 Update Sorunu
08 January 2012 08:59
Orginal Cd Yi Taktığında Ubdate İstemesini Priloader İle Hack Yaparak Çözebilirsin
Re: EA Sports Active 2 Update Sorunu
08 January 2012 23:32
Quote
ejdersin
Orginal Cd Yi Taktığında Ubdate İstemesini Priloader İle Hack Yaparak Çözebilirsin

Nasıl yapacağımı ve neleri kapatacağımı kısaca söyleyebilir misin? Birde priloader yükleyince update ekranı hiç mi gelmeyecek yoksa update yapmasına mı izin vermeyecek. Eğer update yapmasına izin vermezse oyuna nasıl girecek?
Re: EA Sports Active 2 Update Sorunu
12 January 2012 16:48
Oyun bugün elime ulaştı, henüz kutuyu açacak kadar çözemedim olayı, konuyu takipteyim.

Yabancı forumlarda Hermes v4, cios 223 fix 002 gibi bir şeyler öneriliyor, ama araştırmama rağmen tam anlayabilmiş değilim. Softmode sırasında yüklediğimiz bazı Cios'lar ve CFG USB Loader vardı. Hermes bunlardan farklı bir şey midir, nasıl kurulur, benim 4.3e'ye kurulur mu, yoksa zaten Cios'lar kurulurken kurulmuş mudur, hiç anlayamadım malesef. Bu durumda ikinci USB mi çalışmaya başlıyor?

[www.wiihacks.com]

Edit: Oldu. Ancak aşağıdaki adresten cIOS223[37-38]-v4.wad indirmem kurmam gerekti. Daha önce yüklemiş olduğun 223 mload çalıştırmamıştı, bu çalıştırdı. Oyuna girince ayarlarda ios 223 mload ve 002 Fix On seçiyoruz. Oluyor.
[www.mediafire.com]



4 kez düzenlendi. En son 12/01/2012 21:44 tarihinde hatix tarafından düzenlenmiştir.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 33
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!