Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Wii sistem update yardım

Gönderen anlarda 
Wii sistem update yardım
05 May 2011 13:55
Merhaba ben bugün yeni 2 tane oyun aldım açtım içindeki kağıtta oyunu ilk sefer taktıysam system update isteyebileceği yazıyordu taktım ve oyunu açmadı system update yapıyim dedim fakat bu seferde internet bağlantısı istedi birincisi bu interneti nasıl bağlıycam ikincisi system update nasıl yapılır yardım ederseniz çok sevinirim

Re: Wii sistem update yardım
05 May 2011 14:14
ilk başta kablolu internet mi kablosuz mu bende kablosuz o yüzden setinngs e girip 2 sayfaya gel internet yazıyor tıkla ayarları yap test yapıcak bağlantı testi sonunda update dicek yes de yanlız 4.3 yapma benim wii 4.3 zor oldu softmod . ben tema yükledim sağlam tema bulana kadar o kadar üğraştım ki sonra vazgeçtim 4.3ün temasını pach ledim oyle yükledim

.....................................................................................................................................................................................
cool smileyWİİ Yİ Wİİ YAPAN OYUNLARcool smiley





BEYAZ PAL 4.3 E /HOMEBREW CHANNEL 1.0.8/BOOTMİİ/PRİİLOADER v7 FİNAL/DARKWİİ BLUE TEMA/USB LOADER GX/
NEOGAMMA FİNAL/GAMECUBE BACKUP LOADER FİNAL/
Re: Wii sistem update yardım
05 May 2011 14:17
Benim internetim kablolu ve nasıl bağlayacağımı bilmiyorum ve bi kablosuz internetten update yapsam sonra oynayabilirmiyim?(Bu arada oyunlar orjinal)



1 kez düzenlendi. En son 05/05/2011 14:31 tarihinde anlarda tarafından düzenlenmiştir.
Re: Wii sistem update yardım
05 May 2011 15:29
Yalnız benim bir sorunum daha var normalde cd yi takınca channela gelmesi lazımken bende cd yi koyunca önce biraz dönüyor sonra duruyor sorun nedir acaba?
Re: Wii sistem update yardım
05 May 2011 16:38
CD'yi doğru yerleştiriyor musun? Yanlış anlama salak muamelesi yapmıyorum ama aşağıdaki resimdeki gibi CD'yi takıyorsun değil mi?



Eğer bu şekilde CD'yi takıyorsan ve çalışmıyorsa (orjinaller için geçerli) DVD okuyucusunda problem var demektir.
Re: Wii sistem update yardım
05 May 2011 18:15
Bu şekilde takıyorum içine giriyor biraz dönüyor sonra duruyor.Ama kutunun içinden çıkan wii sport ve wii sports rezort oyunları açılıyor bu nasıl oluyo?
Re: Wii sistem update yardım
05 May 2011 19:54
Ne CD'si takıyorsun? Kopy cd'mi orjinal cd'mi?
Re: Wii sistem update yardım
06 May 2011 03:36
Orjinal cd takıyorum kutunun içinden çıktı onlar çalışıyor ama yeni aldıklarım dönmüyor.Bi de benim wii amerikadan ithal bunun bi etkisi olabilir mi çünkü bugün aldığım yere götüreceğim de
Re: Wii sistem update yardım
06 May 2011 10:51
Bu wii amerikadan geldiği için versiyonu değişik bazı ülkelerden ithal ürünleri açabiliyomuş ama benim aldığım oyunların ikiside bu ülkelerden değil acaba versiyon değiştirilebiliyomu yani kırdırsam orjinalleri oyanayabilirmiyim acaba?



1 kez düzenlendi. En son 06/05/2011 11:06 tarihinde anlarda tarafından düzenlenmiştir.
Re: Wii sistem update yardım
06 May 2011 19:27
Bir diğer mesajına cevap yazdım. NTSC konsolda PAL oyun oynayabilirsin ama Çip ile. Veya USB Loader ile.
Re: Wii sistem update yardım
08 May 2011 13:37
Region farkı var arkadaşım açmaz Pal cihaz NTSC oyunu.Açmasını istiyorsan Tuzruhunun dediği gibi çip alacaksın veya softmode yapacaksın.Her iki yöntemde sitede bulunmakta.System Update olayıda Nintendonun güncelleme paketleridir , kablosuz internetiniz yoksa LAN Adapter almanız lazım.Softmode v.s yüklü değilse güncellemenin bi sakıncası yoktur fakat 4.2 versiyona ve düşük versiyonlarına softmode yapımı kolay iken 4.3'te gerekli oyunları almanız gerekmekte
Re: Wii sistem update yardım
17 June 2011 23:22
Merhaba,
bugün 4.0e versiyonlu Wii'me MMM aracılığı ile softmod yaptım (Tuzruhu nick'li arkadaşa teşekkürler bu arada yönlendirmiş olduğu için). Az önce softmod öncesi kullandığım orjinal WiiFit cd'sini taktım ve kanalların arasında WiiFit cd'sinin görünmesi gereken yerde system update yazısı çıktı. Ben de otomatik system update yaparsa bütün softmod boşa gider diye düşünerek cd'yi eject tuşuyla derhal çıkardım.

Cd'yi çıkarmasaydım korktuğum gibi system update ile herşeyim gider miydi ve hatta brick ihtimali var mıydı? Bundan sonra orjinal cd taktığımda ne gibi bir sorunla karşılaşırım. Bundan sonra yapmamam gereken birşey var mı? Biraz genişçe bir soru oldu ama yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
Re: Wii sistem update yardım
18 June 2011 10:02
Eğer oyunda sistem update'i var ise düşündüğün şekilde softmod giderdi. Gerçi hangi menu update ile geldiği de önemli. Yaptığın hareket doğru. İyi ki yapmamışsın.

Yeni oyunların bazıları 4.3 Menu update'i ile gelebilir. O zaman dikkatli olmak lazım. Softmod kullanıyorsan USB Loader'dan oyunu harddiskine atabilirsin (Bu orjinal oyunlar için geçerli).
Re: Wii sistem update yardım
18 June 2011 11:26
Tekrar merhaba,
oyunu disk channel'dan update edilmeden açmak isiyorum. sebebi de arkadaşımın, misafirimin vs. bilmeden oyunun cd'sini takıp update etmesi.bunun için priiloader v.07 kurdum ve system hacks menüden disk update ve online update'i engelleyecek şekilde ayarladım. Ancak cd'yi taktığımda yine disk channel'da update uyarısı çıktı. Bu benim priiloader'da yanlış bişi yaptığımı mı gösterir yoksa devam edip de disk channel imgesinde beliren system update'e tıkladığımda mı priiloader engellemeyi koyar?

Diğer bir sorum da (priiloader'i doğru ayarlamayı başaramadığımı veya hiç yüklememiş olduğumu varsayarsak) cd takılıyken ben disk channel'daki system update'a tıklamadan kendisi update yapmaz di mi?
Re: Wii sistem update yardım
18 June 2011 11:32
Priiloader hakkında pek bilgim yok. Kendilerini kullanmadım hiç. Yanlız Senin onayın olmadan Wii update etmez. Şöyle yapabilirsin. Parental COntrol var ayarlarında. Oradan istediğin gibi ayar yapabilirsin. Güncellemeler için şifre koyabilirsin vs. vs. Parental Control senin için daha kullanışlı olur. Şifreyi bilmeyen hiç kimse güncelleme yapamaz. Kanal silemez, istemediğin oyunu oynayamaz (misal +13, şiddet içeren oyunlar ya da belli gruba hitap eden oyunları engelleme gibi) seçenekler de var.
Re: Wii sistem update yardım
18 June 2011 12:59
Bunu bilmiyordum teşekkür ederim işime yarar bu. Öğrenmek adına peki cevap verebilecek biri var mı priiloader ile ilgili soruma? Yineleyeyim:
priiloader v.07 kurdum ve system hacks menüden disk update ve online update'i engelleyecek şekilde ayarladım. Ancak cd'yi taktığımda yine disk channel'da update uyarısı çıktı. Bu benim priiloader'da yanlış bişi yaptığımı mı gösterir yoksa devam edip de disk channel imgesinde beliren system update'e tıkladığımda mı priiloader engellemeyi koyar?

Peki system update uyarısı olmasına karşın disk channel'dan yine de oyun açılabilir mi? Yoksa softmode'lu wiim'de disk channel'dan oyun açmanın yolu yok mu?



1 kez düzenlendi. En son 18/06/2011 13:11 tarihinde jimstark tarafından düzenlenmiştir.
Re: Wii sistem update yardım
18 June 2011 14:07
Merak kediyi öldürmedi bu kez. En azından şimdilik.

@Tuzruhu: Söylediğin gibi parental control'da herşeyi restricted hale getirdim. Wii Menu'den system update yapmak istediğimde PIN code istedi. Update'i bu şekilde engellemiş oldum. Sonrasında bir de elimdeki Wii Fit Plus diskini taktım. Yine disk channel'da system update uyarısı çıktı. Pin isteyeceğini düşünerek tıkladım. Ardından oyunu açabilmeniz için system update gerekiyor dedi. Ona da OK dedim nasıl olsa PIN code ister diye. Sonra olan oldu. PIN istemedi ve system update kurdu beni yasa boğarak.

sonrasında döndüm baktım oyun disk channeldan açılıyor. Softmod'un silindiğini düşünerek, HBC'deki uygulamalar gitmiştir dedim. Baktım hepsi yerinde. USB loader'dan oyun açılmıyordur dedim. O da açıldı. Wii Settings'den versiyona bakayım dedim. Baktım update yapmış güya ama versiyon değişmemiş v4.0e olarak duruyor hala. Ben softmod gitti en başından uğraşacağım dedim ama şanslıydım sanıyorum. Wiicrazy'nin, hatırlayamadığım bir başlıkta "oyunun yüklemeye çalıştığı ios'u bulamadığında update isteyeceğini" söylediğini hatırlıyorum. Belki onla ilgilidir. IOS 36 yerine IOS 249 görünce böyle bir update istemiş olabilir gibi düşündüm. Bir de sanırım oyunun içindeki update de belki 4.0 üzerinde birşey değildi ki softmod'um silinmedi. Bütün bu söylediklerim okuduklarımdan çıkardıklarım yorumlarım. Tamamen yanlış düşünüyor da olabilirim. Gerçekte neler olduğu konusunda biri beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Netice olarak, priiloader v.07'de block disk update, block online system update seçeneklerini kullanmış olsam da priiloader'ın engellemeyi yapmadığını öğrendim. Sanırım bu benim bişileri yanlış yaptığımı gösteriyor. bir diğer nokta da şu ki, parental control kısmındaki kısıtlamalar disk channel üzerinden update'i engellemiyor.
Re: Wii sistem update yardım
18 June 2011 15:48
O zaman Menu Update'ini içermiyor bu oyun. Onun yerine oyunun ihtiyacı olan bir IOS'u sisteme yükledi.

SOrun yoksa yoluna devam et derim.
Re: Wii sistem update yardım
18 June 2011 19:19
Disk Channelın Ubdate edilmesinde Bir Sakınca Yok Bende wiimi versiyon olarak .43 e ubdate ettim sonrada softmod kurdum.makinaya ilk urginal cd taktığımda ubdate istedi bende yaptım hiç sorun çıkmadı o yüzden güvenle disk chaennelı ubdate yapabilirsiniz.aynı işlemi birkaç makinada denedim emin olmak için hepsindede softmoda bişey olmadı bilginiz olsun smiling smiley
Re: Wii sistem update yardım
19 June 2011 13:12
4.3 v oldugu icin sadece oyun icin gerekli birseyler indiriyor eger 4.3den dusuk bir versyonda yaparsan softmode gider homebrew chanel 1.0.8 sonu 8li bir versyon grinning smiley bu versyon yukluyse homebrew silinmez ama obur hersey silinir ama homebrew silinmediginden cok kolay olur tekrar softmode


Re: Wii sistem update yardım
19 June 2011 16:31
@akbasemre1
benim versiyon 4.0e. kutuyla gelen oyunlardan biriylr update ettim disk chanell'dan. wiifit plus veya sports resort'tan biri ile. softmod'a birşey olmadı. homebrew channel ve içindeki tüm uygulamalar duruyor. bu neden olabilir o zaman? oyunun içindeki update 4.0e'den yüksek olmadığından diyebilir miyiz o zaman?
Re: Wii sistem update yardım
19 June 2011 17:58
söyle söyliyim wii sport cıkan ilk oyun olduğu icin wii sportla ilk versyonlu wiiye update atsan bile softmode gitmez softmodenin gitmesi icin menü versyonunun yukselmesi lazım


Re: Wii sistem update yardım
19 June 2011 18:08
hmm anladım. demekki o zaman dikkat edicez bundan sonra disk channel update uyarısı verirse. priiloader'in neden çalışmadığı ile ilgili olarak ilgili başlığa sorayım bir de. teşekkür ederim bilgilendiren arkadaşlara...
Re: Wii sistem update yardım
19 June 2011 18:49
priiloader sanırım sadece menü güncellemelerini engelliyor yada engelliyemiyor en mantıklısı herzaman update yapmamak grinning smiley


Re: Wii sistem update yardım
25 June 2011 18:07
Priiloader'ın normal şartlar altında disk'ten update'i engellemesi gerekiyordu, elindeki hack dosyası sistemine uygun olmayabilir yahut priiloader'ın abukluğu olabilir.
En temizi oyunları hdd'den oynamak, suya sabuna dokunmadan. Hem orjinal oyunların dvd'leri de çizilmemiş olur.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: Wii sistem update yardım
01 February 2013 06:46
4.2 olan kırılmış olan sisteminde, güncel oyun taktığımda aynı mesaj ile karşılaştım. Update yaptım ve 4.3 oldu. Tekrar kırarak yoluma devam ettim. Bilginize.



1 kez düzenlendi. En son 02/01/2019 11:14 tarihinde ikoiko tarafından düzenlenmiştir.
Re: Wii sistem update yardım
09 May 2013 01:33
arkadaslar ben softmode yaptim wii menusune the homebrew channel butonu geldi ordan ios236 yukledikten sonra MultiModManager yuklemek isterken kumanda yane sanirim manet olarakmi geciyor bilmiyorum kendiliginden devre disi kaliyor napmam lazim aceba.?
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 25
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!