Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Warning Ekranını Geçmiyor

Gönderen XSaver 
Warning Ekranını Geçmiyor
21 October 2014 15:32
Bundan yaklaşık 2 sene önce oldu olay. O zamandır cihaz yatıyor. Şimdi kardeşim oynasın istiyorum ama bir türlü halledemedim. Tam olarak neden olduğunu hatırlamıyorum ama hatırladıklarım şöyle;

-Softmodlu wii'yi keşfederken o wad senin bu wad benim derken siyah tema yüklemenin gazıyla oyun kısayollarını masaüstüne taşıyayım demiştim.
-Crap't sanırsam program adı. Ayarladım falan. Hombrew channel'da girdim bi programa(Bu işe yarayan program adını unuttum.). İşlemi başlattım. İşlem bitti masaüstüne çıktım veya program kendisi attı. Sonrasında cihaz takıldı. Bayağı bekledim tepki versin diye ama nafile. Kabloyu söktüm taktım ve ondan sonra warning ekranını geçemedim.
-Ekran geliyor. A yanıp sönüyor falan. Herşey normal. Sonrasında A'ya bastığımda ekran kararıyor ana menü'ye geçmek için (normalde olduğu gibi) ama devamı gelmiyor.
-Preloader'ı açmak için herşey denedim. Power+reset power sonrasında reset, powerdan sonra bir kere reset. Hepsini denedim.
-Hatta araştırdım +,- aynı anda basın diyenide gördüm ama o da işe yaramadı.
-Softmodu dışarıda yatırdım. O yüzden preloader var mıydı hatırlamıyorum ama sd kart içinde preloader diye bi klasör var.
-Yabancı forumlardan biri aynı sorunla karşılaşmış. Adamın biri preloader yoksa sat daha iyi falan demiş işkillendim.

-Preloader'ı etkinleştirmek için başka yapmam gereken birşey var mı? Yanlış mı yapıyorum?
-Kurtarmanın tek yolu Gamecube Controller ile recovery mod yapmak mı?

Teşekkürler.

Re: Warning Ekranını Geçmiyor
21 October 2014 21:08
1. Banner brick olmuş makinen. Crap programının yazarı benim, malesef bazı oyunların banner'ları buna sebep oluyor. Programın başında preloader yüklenmesi ile ilgili uyarı bu yüzden var zaten. Preloader yahut boot2'de bir bootmii yüklü olmadan bu işlere girişmek çok sakat. Wii tam anlamıyla hack olmadan önce benim wii benzer sebepten 5-6 ay yatmıştı.

2. Preloader makinende büyük ihtimalle yüklü değildir. (Dışarıda yükleme yapanlar bootmii / preloader vesaire uğraşmıyorlar)

3. Bu tipte bir brick'ten kurtulmak mümkün. Kurtulmak için çipli bir sürücüye ihtiyacın var. Aleti recovery moduna geçirmek gerekli değil. Bu iş için kullanacağın oyunların iso'larını autboot olarak set etmen yeterli olacaktır. Aşağıdaki adreste baya detaylı bilgi var. Orada anlatılanlardan Disc Swap ve SSBB exploit'lerini bu iş için kullanmıştım, iş görürler. Ama disc swap üç kağıdı için zamanlama çok önemli, SSBB'yi kullanmanı tavsiye ederim.

[www.hacksden.com]

Bu adreste şu başlıkları takip et :
Chapter 2- Launching the Hackmii installer
Load Hackmii installer via Recovery Menu
Smash Stack via SSBB Pal/Kor
Mario Kart PWNS
Disc Swap PWNS

Gönder bana halledeyim derdim ancak uğraşacak vaktim inan yok. Geçmiş olsun.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: Warning Ekranını Geçmiyor
22 October 2014 13:40
Valla hocam programı bi Turkun yazdığını biliyordum ama sizim yazdığınızı bilmiyordum the finger smiley

İngilizcem fena değildir ama sitede o kadar terim var ki apışıp kalıyorum. Siteye daha tam bakmadım ama sorularım var şimdiden.

Çipli sürücüden kastınız nedir?

Autboot disc swap falan hiç hatırlamıyorum. 2 sene önce dediğim gibi içli dışlıydım ama şimdi hiç bir halt hatırlamıyorum hak verirsiniz ki.
Re: Warning Ekranını Geçmiyor
25 October 2014 02:01
Uzun uzadıya cevap yazmıştım yanlışlıkla pencereyi kapattım ve tüm yazdıklarım gitti smiling smiley

Biraz daha kısaca yeniden yazayım.

Çipli sürücü : Wii'nin ilk zamanlarında daha softmod çıkmamışken kopya oyun oynamayı sağlayan bir yöntem. Wii optik sürücüsünün ana çipine onu yanıltacak bir çip bağlanıyor ve böylece kopya oyun çalıştırabiliyorsun. Wii'nin eski menü sürümlerinde, sanıyorum 3.3'e kadar, değiştirilmiş diskleri de çalıştırmak mümkündü. Ancak Nintendo daha sonraki menü sürümlerinde bu açığı yamadı. Dolayısıyla disklerin 1'e 1 kopya olmaları gerekiyor. Çipli sürücü ile değiştirilmiş oyunları çalıştıramazsın. (Scrub edilen yani gereksiz çöp datadan arındırılmış isolar / oyunlar çalıştırılabilir)

Wii'deki optik sürücü değiştirilebilir bir parça yani sistemin koruma alanında değil, kendi sürücünü söküp çipli bir sürücü takabilirsin veya kendi sürücüne çip takabilirsin. Lehim gerektirmeyen sürücünün kablosu üzerinden bağlanabilen çipler mevcut.

Şunun gibi : [www.modchipcentral.com]

Bir dönem DealExtreme oldukça ucuza Wasabi klonları satıyordu ben oradan almıştım.

Geri kalanı çok kısa özet geçeyim,

1. SSBB oyununun temiz 8 küsür GB'lık temiz versiyonunu indiriyorsun

2. Çipli sürücü işini hallediyorsun

3. SSBB oyununun iso'sunu autoboot hale getirip yazıyorsun.Şu programla autoboot yapabilirsin : [wiibrew.org]

4. Autoboot hale getirilmiş SSBB oyununu artık çipli sürücün sayesinde çalıştırabilirsin. Yapman gereken wii'yi açmadan önce diski takıp wii'yi çalıştırmak. Oyunun düzgün versiyonunu indirip autoboot yaptıysan ve dual layer dvd'ye düzgün bir şekilde yazdıysan sorun yaşamaman gerekir. Ayrıca çiplerin de disk autoboot olmasa da autoboot yapabilme özelliği var ancak bu özelliğin çip üzerinde ayarlanması gerekiyor. Bu da ancak çalışan bir wii'de mümkün. Aldığın yerden böyle ayarlanmasını rica edebilirsin. Bu durumda iso'yu dual layer dvd'ye yazdırma, autoboot yapma kısımlarını atlayabilirsin.

5. SSBB oyununu autoboot olarak çalıştırabildiysen bu oyundaki açığı / exploit'i aktif hale getirebilirsin. Şurayı incele : [www.wiibrew.org]

6. Exploit'i aktif hale getirebildiğinde yapman gereken SSBB oyunundaki exploit ile Multi mod manager'ı çalıştırmak.
Program şurada : [filetrip.net]
Programda Load another ios seçeneği ile yüklediğin cios'lardan birine geçmek (misal 249) ve programın wad manager özelliği ile sana banner brick yaşatan o yüklediğin son wad'ı kaldırmak. Yüklediğin wad piyasada yoksa Manage Wii Channels kısmından 4 haneli kanal id'sini kullanarak da kaldırabilirsin.
Şuradaki listede olduğu gibi her oyunun bir id'si var : [tr.scribd.com]
Oyunun iso'su hala elinde ise Crap ile wad'ı tekrar oluşturadabilirsin yahut iso'yu bir hex editör ile açıp iso'nun içindeki ilk dört haneye de bakabilirsin. Ama dikkat et bir sistem kanalını veya ios'u uçurayım deme.

7. Banner brick'e sebep olan kanalı sildiğinde wii eski mutlu mesut günlerine geri döner.


Disc swap olayına hiç girme o baya zor, zamanlamayı kolay kolay tutturamıyorsun. Temelde oyun belli bir yerdeyken home tuşuna basıp, diski çıkarıp aynı oyunun yamalı halini yerleştirme ve çalıştırmaya dayalı bir yöntem.

Bu arada karışık bu anlaşılmaz falan demeyin. Zamanında Nintendo'nun çıkardığı C64 oyunlarını yamayıp başka C64 oyunlarını çalıştırır hale getiriyordum. Bir gün dur şunun kanalını da oyunun kendi grafiklerinden yapayım derken oluşturduğum özel kanalla brick etmiştim wii'mi. Sonrasında iş power pc assembly ve makine dilini öğrenmeye kadar gitmişti.

[forum.wiibrew.org]

Şans bu ya, aylar sonra elimdeki wii'nin çipinin (D2CKey) aslında autoboot diskleri çalıştırmadığını öğrenmiş ve sonrasında Khalkedon'un da yardımıyla (Kendisi benim wii'ye daha yeni bir çip taktı) wii'mi kurtarmıştım. O zaman henüz 3.3 versiyon çıkmamıştı ve wad manager'ın sahte imzalı diskini çalıştırmak mümkündü. Onu çalıştırıp brick'e sebep olan kanalı silmiştim.

Sonrasında yeni menü versiyonlarında iş biraz zorlaştı ancak hiç biri oturup sayısız dvd yakıp freeloader'ın kodunu nasıl modifiye etsem de şu wii'yi kurtarsam uğraşılarımdan daha zor olmamıştır smiling smiley

Çalışmayan bir wii'ye şunu yaptırmıştım smiling smiley




"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: Warning Ekranını Geçmiyor
27 October 2014 16:47
Ne günlerdi be... Hey gidi Nintendo heyyy.
Re: Warning Ekranını Geçmiyor
27 October 2014 20:08
Quote
Tuzruhu
Ne günlerdi be... Hey gidi Nintendo heyyy.

Güzel camia idi wii camiası. Bakıyorum şimdi ilk yüklediğim nanelerden beri 5 sene geçmiş.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: Warning Ekranını Geçmiyor
27 October 2014 22:28
Quote
WiiCrazy
Quote
Tuzruhu
Ne günlerdi be... Hey gidi Nintendo heyyy.

Güzel camia idi wii camiası. Bakıyorum şimdi ilk yüklediğim nanelerden beri 5 sene geçmiş.
Düzenli olarak son mesajlar bölümünü kontrol ediyorum sürekli. Yeni mesajları görünce gözlerim doldu resmen. Eskiden buralar ne canlıydı,sürekli birileri wii'sini bozar bi şeyi beceremezdi herkes de ona hiçbir kârı olmamasına rağmen elinden geldiğince yardım ederdi. Vay be..
Wii'yi de sattım bu arada. Bilgisayar aldım rahatladım smiling smiley


Re: Warning Ekranını Geçmiyor
04 November 2014 17:49
Yok herhalde ben bu kadar yapamam hocam ya. İkinci el sadece cihaz bakarım artık. Cip sadece 35 dolar + kargo ıvır zıvırı var. Sadece makinayı 100-150'ye bulabilirim bence.
Re: Warning Ekranını Geçmiyor
12 December 2014 20:48
Quote
WiiCrazy
Quote
Tuzruhu
Ne günlerdi be... Hey gidi Nintendo heyyy.

Güzel camia idi wii camiası. Bakıyorum şimdi ilk yüklediğim nanelerden beri 5 sene geçmiş.

Herkes aynı havalarda demekki smiling smiley şimdi ben de hey gidi günler diyordum. Sitede son mesajlar hep 2 sene önce, 3 sene önce falan yazıyo yanında. Ulan dedim o kadar zaman olmuş mu? Olmuş demek. Sonra dedim WiiCrazy'nin mesajlarına bakayım. Adam site sahibi, herhalde mesaj atıyordur buralara.

Ben de şimdi nerden aklıma geldiyse girdim siteye yıllar sonra. Wii bir kenarda yatıyor. En azından spor yapıyordum, onu da yapmıyorum. Bir bıraktım öyle kaldı. Biraz çocuğun büyüme süreci engelledi sanırım, ah uyandı, aman ses oldu bilmemne derken. Ayda yılda bir açarız, kızım cooking mama oynar, bir şeyler pişirir çıkar. Bugün açtım işte biraz, şimdi de pilleri şarja koydum.

Wii Fit Plus'ı Türkçe yapacaktım. Çokta ilerlemiştim, dosyanın yapısını çözmüştüm nerdeyse. Aslında yapılırdı o iş ama programcılık yok işte. Binary dosya, bozmadan içine veri yazmak gerekecekti.

Çok vakit geçmiş üzerinden, siteyi de özlemişim. En son hatırlıyorum bir ara Dubai'deydim, siteye gireyim demiştim ama ordan yasaklıydı smiling smiley hack falan yazıyor diye mi blokladı bilemiyorum artık.

Biraz önce eski yazdığımız yazılara da denk geldim. Çivi oyunu hakkında. Siteye attığım ilk mesajlar o zamanmış. Nası anlıyacağım şu Wii olayını diye düşünüyormuşum smiling smiley
Şimdi yine unutmuşum bir çok şeyi. Az önce wireless'ı paylaştırdım kurcaliyim dedim, homebrew channel'i açınca güncelleme var dedi. Tırstım, dokunamadım. Dedim çalışıyorsa dokunma. Wii zaten güncelle dedi onu es geçtik ama homebrew'den bile korkar olmuşum.
Re: Warning Ekranını Geçmiyor
17 December 2014 20:39
@Diabolical : Aynen durumlar aynı valla, çocuk biraz büyüdü ben de kurdum oturma odasına tekrar. Vc işine girip biraz eski arcade oyunlarına takılayım dedim. Baktım wii'deki d2x cios'lar eski kalmış bende, onları halledeyim dedim hallettim derken usb loader gx yükledim. Her seferinde homebrew channel içinden açıyorum. Dur şunun kanalını yükleyeyim dedim baktım homebrew channel içinde en lazım olan programlar yok. Yerimden kalkmaya üşendim android için wii load programı vardı onu kullanayım dedim. O da düzgün çalışmadı google'ın son update'lerinden sonra yamulmuş. Mecbur yerimden kalkıp multi mod manager yükleyip hallettim.

Eşe dosta o kadar sistem kurdum hepsi benimkinden iyi anasını satayım smiling smiley


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 33
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!