Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Bikaç soru

Gönderen Makarov V.R 
Bikaç soru
01 June 2012 13:51
Herkeze merhaba siteye yeni kayıt oldum Wii'mide 29 Mayıs'ta aldım (2.el olarak) Cihazımın versiyonu 3.3E şimdi cihazı aldım ama aklımda bikaç soru var onlarda bunlar :

1-Sports Resort oyunu için kollara Motion Plus zorunlu mu ?

2-Cihazıma SoftMod'u 35 liraya yapıcaklar İzmir Uğur Elektronik'te (Reklama giriyorsa lütfen silin dükkanın adını.) ama bu yer güvenilir mi ? PSP'mide ordan aldım sorun olduğunda veya oyun attıracağımda hep oraya götürdüm bir sorun çıkmadı.

3-Softmod için SD kart istediler bu Softmod için SD kart sürekli cihazda mı kalıcak yoksa işlemden sonra çıkarıp kullanıcak mıyım yine ? Telefonumun Micro SD kartını büyük SD adaptörüyle kullanma şansım ve orjinal büyük SD Kart var 2 GB'lık telefonum 1 GB'lık.

4-Bu SoftMod olayında risk var mıdır ? Brick olayı deniyo da korkuyorum biraz ve fiyat ta 35 lira yani boşyere para vermiyelim.

5-Bende 1.5 TB'lık harici HDD var bunun 300 GB'ı boş gerisinde PC oyunlarım ve film - dizi arşivim var bu olay için heralde HDD'ye format atılıyomuş daha doğrusu biçimi ayarlanıyomuş galiba ben bu olay için bütüm HDD'den mi vazgeçicem yoksa bi bölümünü formatlıyabilir miyim ? Yada direk format atmadan kendi PC oyunlarım ve filmler HDD'deyken oynayabilir miyim ?

6-Bide 35 lira vermek yerine ben kendim SoftMod atmak istiyorum V3.3 için anlatımı olan biryer var mı ? Ben 3 günlük bi Wii kullanıcısı olarak bu işlemi cihazı Brick etmeden yapabilir miyim ?



1 kez düzenlendi. En son 01/06/2012 13:52 tarihinde Makarov V.R tarafından düzenlenmiştir.

Re: Bikaç soru
01 June 2012 17:08
cevaplar
1.evet
2.yer hakkinda fikrim yok
3.sd kart takili olmali, versiyonun cok dusuk bu versiyonda sdhc destegi yok yani sdhc olmayan sd kart kullanman lazim, en fazla 1 gb oluyor du galiba bunlar.
4.risk her zaman vardir
5.hdd konusun da bir standart yok,her hdd duzgun calismiyabilir denemen lazim, format atmana gerek yok oyunlar wbfs adinda bir klasor icine atiliyor.wii backup manager ile pc de oyun atma islemi yapiliyor, atip denemen lazim
6.kendin yapabilirsin ama simdi anlatacaklarimi dikkat ile okuman lazim, eski bir versiyon oldugu icin uzun zaman oldu ama yanlis hatirlamiyorsam 3.3 versiyonlar da softmode yaparken bir sorun oluyordu.wii yi ikinci el aldigin icin wii nin altinda lu,,,leh.. seklinde baslayan seri numarasini google a yazip bir bak bakalim wii nereye ait yani pal mi usa mi kore mi bunu tam ogrenmen iyi olur.
buyuk ihtimal boot2 yuklenebilen bir wii ye sahipsin sana tavsiyem wii yi internete baglayip 4.3 yani son versiyona update etmen, daha sonra hbc yani homebrew kanal kurulum asamasini ve bootmii kurulumunu yapip eger boot2 yuklenebiliyorsa, zaten bootmii yi kurarken boot2 yukleyebilirsin diye bir secenek cikar.boot2 yukledikten sonra yedek alip yedegini iyi bir yerde sakla, cd ye falan yazdir mesela.ondan sonra yapman gereken diger softmode ile ilgili asamalari yapabilirsin.rehberleri iyi okuyup tamam ben bu isi yapabilirim diyorsan yap, yoksa gonder bir yerde yaptir.ama yapacak vatandaslarin da bu konular da iyi bilgi sahibi olup olmadiklarina dikkat et.
bu arada 3.3 icin bannerbomb varmiydi yokmuydu onu hatirlayamadim, tuzruhu bunu hatirlar herhalde
edit:simdi biraz inceledim sanirim 4.1 ve alti icin olan bannerbomb bunun icin de calisir.
sen simdi burdaki rehberi oku [www.wiidewii.com] yapabilirsen homebrew kurulumunu yap eger basarili olursan, diger adimlar icin eski rehberler bolumundeki siralamayi takip et





1 kez düzenlendi. En son 01/06/2012 17:15 tarihinde dedezade tarafından düzenlenmiştir.
Re: Bikaç soru
01 June 2012 22:31
Cevaplar için çok teşekkür ederim. smiling smiley Bana biraz karışık geldi böyle bootmi2 at kopyala falan ben en iyisi götüreyim dükkana yaptırayım... grinning smiley Motion Plus olunca ne değişiyor ki ? Olmadan oynamaya kalksam ne olur Sports Resort oyununu ?
Re: Bikaç soru
03 June 2012 20:53
Yarın götürüyorum cihazı SoftMod için umarım sorun çıkmaz. smileys with beer
Re: Bikaç soru
04 June 2012 19:08
SoftMod'u attırdım 2 saatte attılar 35 liraya. HDD'mi götürmedim oraya bi ara götürücem yada kendim ayarlıycam 160 GB'sını ayarlatıcam.
Re: Bikaç soru
11 June 2012 15:29
160 Gbyte yetmez. En fazla 80 oyun alır.
Re: Bikaç soru
11 June 2012 17:25
80 Oyun bana fazla bile ben kendim indiricem atıcam zaten oyunları biyerden topluca attırmıycam. Zaten bana şuan 2 oyun lazım şuan için Sports Resort ve GO Vacation mu ne öyle bişey 1 ay sonra yazlığa gidicem orda netim yok oyun bulamıycam bu yüzden biraz acil de cevap lazım. smiling smiley Sen bana HDD nasıl bölünücek anlatabilir misin ? Adamlar ayar işine ve 1 oyuna 15 lira istediler zaten Motion Plus'da alıcam bütçemi zorlamak istemiyorum Zapper falanda alıcam çünkü.
Re: Bikaç soru
12 June 2012 05:53
bak 200'lük falan al çünkü sonra kendin oyun falan atmak istersen (çok güzel oyunlar yükleniyo) o hard disk sana yetmez ben senin yerinde olsam almışken en iyisini alırdım

bu arada eğer sahteleteceksen bütün hepsini sahteletiyosun bi tarafını sahtele diğer tarafı düzgün kalsın diye bir şey yok
Re: Bikaç soru
12 June 2012 11:19
Zaten HDD var 1.5 TB o dükkandaki elemanlar bana oluyo demişti siteden başka biri de demişti ? Aklım karıştı. grinning smiley
Re: Bikaç soru
15 June 2012 12:15
Bölmene gerek yok. Sahteleme (nerden geldi bu terim, 10 aydır yokum acayip acayip terimler çıkmış neyse) işlemi yapılırken yaptıracağın kişiye NTFS disk kullanacağım ona göre ayarla de. İşini biliyorsa anlar ne dediğimi. Ondan sonra Wii Backup Manager programı ile rahat ve sorunsuz oyun atarsın, diski de bölmene gerek kalmaz.
Re: Bikaç soru
16 June 2012 12:23
Peki ben kendim yapabilir miyim bu olayı ? Biyerde anlatımı var mı ?
Re: Bikaç soru
20 July 2012 20:56
Kolay iş, herşeyi Backup Manager hallediyor zaten. Wii Backup Manager'i aç Drive 1 sekmesinde harddiskini seç. Çıkan uyarıya "Tamam" dedin mi herşey tamamdır. Ondan sonra oyunlarını atabilirsin. Wii Backup Manager 0.4.5 var bende, aynısını indir de eski sürüm felan olur formatlar diski aman diyeyim smiling smiley
Re: Bikaç soru
07 September 2012 01:59
0.4.5 sürümünün formatlamıcağına eminsin değil mi 1.3 TB dolusu arşiv var böyle yemiyo da denemesi. grinning smiley smiling smiley

Bu rehberdeki gibi mi yapıcam ?

[www.wiidewii.com]

Bide Ben cihaza 1 aydır dokunmadım HDD'yi bağladıktan sonra oyun nasıl açılıcak hiç bi bilgim yok onun da rehberi var mı acaba ?

Ben gittim bu HDD olayını yapan adama bana dedi bu olmuyo normalde biyerden biçim ayarlama tuşu oluyomuş(PC'den ayarlanıyo HDD'de tuş değil.) benimkinde o çıkmamış başka bi olayla atabilirizde o biraz riskli silinebilir dedi attırmadım bende.



1 kez düzenlendi. En son 07/09/2012 02:15 tarihinde Makarov V.R tarafından düzenlenmiştir.
Re: Bikaç soru
14 September 2012 12:13
1 TByte harddiskin varsa onun formatı zaten NTFS olacak. NTFS dısşında başka bir disk formatı 1 Tbyte diski görmez.

Onun dışında format atmadan Wii Backup Manager programı ile sorunsuz oyun atabilirsin. Sadece diski formatlayayım mı diye sorarsa HAYIR FORMATLARSAN KAFANI KIRARIM der. (Yani HAYIR)...
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 104
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!