Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Sorular - Cevaplar

Gönderen canrambo 
Sorular - Cevaplar
14 March 2012 15:22
Selamlar,

Geçen ay Wii Mario Kart Pack satın aldım. Bir süredir forumdaki konuları okuyorum. Cihaza sofmode yapmaya karar verdim. Kendim yapmayı planlıyorum zira Ankara'da yaşıyorum ve sorduğum yerler 50 TL - 80 TL'lerden bahsediyorlar. Oyun başına 5 TL isteyen bile var.
Wii'yi wireless üzerinden deneme amaçlı internete de bağladım. Bağladıktan sonra güncellemeler var diye uyardı ama güncellemeleri yüklemedim. Şu anda versiyonu 4.3E.

Şimdi sorulara gelince

1. Softmode yapmadan önce Wii'yi güncelleme yapmalımıyım?

2. Softmode işlemini [chrislowthian.co.uk] linkine göre yapmayı planlıyorum. Aynı linki Türkçe'ye çeviren bir arkadaş vardı ama sayfasını bulamadım. Bu doğrultuda softmode işlemi yapan var mı? Deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

3. Es kaza yanlış bir işlem yaparsam Bootmii ile aldığım yedeğe geri dönebilir miyim? Bu yedek cihazı orjinal haline getirir mi?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Belki bu yazdıklarımı konu arasında cevaplayanlar olmuştur ama bir haftadan beri forumda konuları okuyorum fazla okumaktan kafam karıştı. Soft mode yapmanın yöntemleri anlatılmış ama versiyon olarak 4.3'den çok fazla bahsedilmemiş. Yanlış bir işlem yapmadan yine de bilenlere fikirlerini danışmak istedim.
İyi Günler

Re: Sorular - Cevaplar
14 March 2012 21:27
guncelleme yapmana gerek yok
softmode u liknde anlatildigi gibi yapabilirsin usb loader olarak cfg usb loader kullan
bootmii ile su an icin bir sey yapamazsin.yani geriye donusun yok.yanliz softmode isleminde oyle tehlikeli bir durum yok.yanliz wad uzantili dosyalarin kurulumunu yapicaksan, mesela herhangi bir programi kanal olarak yukleyeceksen,priiloader yuklemelisin.


Re: Sorular - Cevaplar
17 March 2012 21:50
Kurulum sıralamasında priiloader işlemi en sona yazılmış. Softmod yazılımlarını kurarken cfg loader neogamma v.b kurmak için wad dosyalarını yüklemiyormuyuz. Bu durumda bu priiloaderi softmoddan önce yapmak mı gerekir?
Kurulumda "restart your wii while holding reset to boot into Priiloader" kısaca açılışta reset tuşuna basarken wii'yi başlat demek mi diyecektim ki bakınca reset tuşunun wii üzerinde olduğunu yeni gördüm. E kullanmazsan göremezsin. Gökalp Fırat'ın kurulum rehberi vardı [www.wiidewii.com] adresinde, CFG loader için onu kullanacaktım ama şu anda açılmıyor. Beş dakka önce açılıyordu. Sayfa da sorun mu var acep.

Cevap için Teşekkür ederim.
Re: Sorular - Cevaplar
18 March 2012 11:02
softmode icin gerekli wad yuklemelerinden bahsetmedim, softmode dan sonra kanal yuklemek istersen eger priiloader kurman iyi olur.reset tusu ile priiloader acilir.link aciliyor .


Re: Sorular - Cevaplar
18 March 2012 20:57
ben yeni wii aldım ve baya bi kurcalamış dırıumdayım. versiyon 4.3e idi en başta. ben bişeyler yükleyeyim(letterbomb,homebrew chanel,priiloader) derken biraz karıştı ortalık ve son hal versiyon 4.1e oldu (tabi anlayamadım nasıl olduğunu).
iki gündür de denemediğim 4.1 softmode seçeneği kalmadı, ve olmadı bür türlü,
acaba tekrar update mi etmem lazım? ya da 4.1 softmoduna devam mı etmem lazım.
bir de bu ios olayını anlayamadım gitti, ondan da kısaca bahseder misiniz?
cevabınızı bekliyorum sad smiley
Re: Sorular - Cevaplar
19 March 2012 16:42
hocam yanlışlıkla downgrade yapmışsınız. Version konusunda birşey diyemiyecem çünkü 4.4 varmı wiide bilmiyorum ama bir şekilde 4.3e getirirseniz yine softmod yapabilirsiniz. 4.1 içinde softmod yapabilirsiniz bu engel değil. ios'lar oyunlar için gerekli olan yazılımlardır. misal guitar hero oyunlarını oynamanız için ios 222/223'larını yüklemeniz gerekli. genel olarak yanlış bilmiyorsam eski yıllardaki oyunlar için ios236 kurman şart. yeni oyunlar içinde ios249/250 gerekli. birde bunların versionları var tabiki biraz kurcalarsan siteyi bulabilirsin.
Re: Sorular - Cevaplar
19 March 2012 17:31
4.1 icin softmode da kolay, hic update yapma bence , 4.1 icin olan softmode rehberlerini kullanarak softmode yap.ios lar wii de oyunlarin calismasi icin gerekli yazilimlar, softmode ile bu isolar dan bir veya bir kacini hackleyerek, yedeklenmis oyunlari oynayabiliyoruz,bunlara cios deniyor.custom ios yani


Re: Sorular - Cevaplar
21 March 2012 18:31
@cyr4x ve @dedezade arkadaşlara çok teşekkür ederim bilgilendirmeleri için. ben youtubede bi videodan yaptım işi de arkadaşlar ertesi gün brick oldu grinning smiley mymenuify diye bi program vardı ordan teme kurcaktım meğer internet bağlantısı olmaması gerekiyomuş makine açılmadı bir daha.
sonra priiloaderi deneyim dedim açtım bootmii ye girdim ordan system menu settingsten 4.1 i yine kurdum( anlamıştım artık nasıl downgrade olduğunu smiling smiley sonra eski temyı geri haline getiyim dedim (neti kapatmıştım) kapandı makine yine bu sefer priiloader da gelmez oldusad smiley ikinci salaklığım da buydu malesef sad smiley
şimdi napıcam bilemiyorum daha doyamadan gitti makine ya. acaba tamir etme imkanı var mıdır? bildiğiniz bir yer ya da öneri varsa lütfen paylaşın arkadaşlar.

bir de garantiye desem update ederken elektrikler kapandı diye yerler mi? (bu taktiği de bu forumdan biri demişti smiling smiley
şimdiden saygılar ve teşekkürler arkadaşlar...
Re: Sorular - Cevaplar
21 March 2012 20:55
garantisi varsa , bir sey demene gerekmiyor, seni sorguya cekicek halleri yok,makina acilmiyor, sistem menu gelmiyor demen yeterli.bir cok kez uyardik insanlari, tema ile falan ugrasmayin, menu ve menu iosu ile oynamayin diye, priiloader dan girip kurdugun temayi kaldirman yeterliydi ama gecmis olsun , priiloader da acilmiyor sa yapacak bir sey yok gibi


Re: Sorular - Cevaplar
22 March 2012 05:28
benim de amacım oydu zaten, kaldırmak istemiştim temayı. önce garantiye yollamak mantıklı o zaman. eğer ordan yüksek bi mebla çıkarsa başka deneyebileceğim bişey var mı acaba onu sorcaktım size. bu tarz problemleri çözebilen birisini tanıyo musunuz?
Re: Sorular - Cevaplar
26 March 2012 21:08
bende bu siteden 4.3E versiyon wii'me softmod yaptım hala yapamadıysan yardımcı olabilirim winking smiley geri almayı filan bilmiyorum ama wii hakkında çoğu şeyi biliyorum
Re: Sorular - Cevaplar
08 April 2012 20:32
öncelikle merhaba arkadaşlar..bugün yeni bi wii aldım soft mode işlemini yaptım priiloader falan yükledim..şuanda yeni oyunlar indiriyorum henüz inme aşamasındalar smiling smiley peki bundan sonra ben ne yapıcam bu indirdiğim younlar iso şeklinde..kurmam gerekn başka programlar var mı bunlar neler biri detaylı ve kısltmalar kullanmadan anlatabilirse çok sevinirim...
Re: Sorular - Cevaplar
11 April 2012 13:19
Ben wiibackup manager kullanıyorum gayet basit sade bir program bununla hardisk in içine yazdıracaksın int. videolar var zaten driver 1 e harddiski seç sonra en baştakine gel oyunu seç transfer den driver 1 de sonra yüklenmeye başlar harddiski wbfs yapma derim NTFS yaparsan başka şeylerde koyabilirsin (film-müzik...)
Re: Sorular - Cevaplar
11 April 2012 14:32
Ben de buraya yazayım, wii mc açılmayıp,karıncalı ekrandan sonra ana menüye atıyor. Nedendir?
Re: Sorular - Cevaplar
12 April 2012 16:29
wiimc ios 58 ile calisir, yani hbc nin ios58 uzerine kurulu olmasi gerekir,ios 58 kurup, hbc yi yeniden kurarsaniz,wiimc duzelir.ben bu sorunun aynisini defalarca forumda cevapladim smiling smiley yoksa bana mi oyle geliyor.


Re: Sorular - Cevaplar
09 May 2012 13:13
Selamlar,


Dört yaşındaki oğlum dün tutup wii channels içindeki usbbloadercfg, neogamma ve homebrew kanallarını silmiş. Şimdi wii çalışınca bu kanallar olmadığından oyunda oynayamıyorlar. Oh olsun onlara diyeceğim ama bir süre sonra bana saldıracaklar bunun için eminim.
Bu kanallar silinince kurduğumuz onca şeyde silinmiyordur diye düşünüyorum. Bu kanalları nasıl geri getiririz. Sıfırdan kurulum mu yapmak gerekir. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Re: Sorular - Cevaplar
19 May 2012 14:38
merhaba arkadaşlar.
Soft-mod yapılmış bir wiide yeni mii karakteri ekleyebilir miyim?
Makine ikinci el. Aldığımda bir tane karakter oluşturulmuştu,ama sports oyunlarında falan sürekli GUEST hesabını kullanmak zorunda kalıyorum ikinci oyuncu için ve kayıt olmuyor. Bir makineyi brick ettiğim için korkuyorum mii chanel a girmeye. acaba bir kod falan gerektirir mi?
ya da internet ister mi? Açıkçası deneyen var mı?

Şimdiden sağolun...
Re: Sorular - Cevaplar
20 May 2012 10:14
yapabilirsin, herhangi bir problem olmaz


Re: Sorular - Cevaplar
22 May 2012 06:50
@dedezade hocam çok sağol. deneyeceğim. bi makineyi brick ettiğim için korkuyorum açıkçası.
sana güveniyorum smiling smiley
Re: Sorular - Cevaplar
04 May 2013 17:07
sotmodda mi karakter isim internet oyunları için sorun yaratırmı mi karakter ve isim yaratmak istiyorum şu an online oyunlarda ismim player olarak
geçiyor isim bermek istiyoru lütfen yardım

tşk

Hakan.
Re: Sorular - Cevaplar
06 May 2013 21:55
Wii'nin ayarlar bölümünden konsolun ismini değiştirebilirsiniz.
Online oyunlarda karakter isminizi kendiniz belirlersiniz diye biliyorum,oyunun ayarlarını kurcalayın.
Oyunun ismini verirseniz daha kolay yardım edebiliriz.


Re: Sorular - Cevaplar
09 May 2013 01:27
arkadaslar ben softmode yaptim wii menusune the homebrew channel butonu geldi ordan ios236 yukledikten sonra MultiModManager yuklemek isterken kumanda yane sanirim manet olarakmi geciyor bilmiyorum kendiliginden devre disi kaliyor napmam lazim aceba.?
Re: Sorular - Cevaplar
16 June 2013 18:36
Selamlar ben wiiye softmod yapmaya çalışıyorum ancak mac adresi girdiğimiz yerde sorun var ve expolit inmiyor netten başka bir yol varmı makinaya softmod yapabileceğimiz teşekürler
Re: Sorular - Cevaplar
16 June 2013 18:37
Selamlar ben wiiye softmod yapmaya çalışıyorum ancak mac adresi girdiğimiz yerde sorun var ve expolit inmiyor netten başka bir yol varmı makinaya softmod yapabileceğimiz teşekürler
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 20
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!