Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Wii HDD yi görmüyor

Gönderen cmklkn 
Wii HDD yi görmüyor
26 December 2011 14:22
merhaba
Softmodlu kullandığım Wii 4.3e şu anda hddyi görmüyor yani sanırım görmüyor normal çalışırken HBC den her zaman ki gibi giriş yaptığımda siyah ekranda kalıyor. hdd çalışıyor.bilgisayarda denedim hatta normal FAT32 yaptım içindekileri sildim. çalışmasında bir sıkıntı yok update falanda yapmadım wii ye sizce neden olmuş . yardım ederseniz çok sevinirim

Re: Wii HDD yi görmüyor
27 December 2011 15:01
Kablo bağlantılarını kontrol ettin mi? Misal Wii'de dik durumda iken kenara yakın olana taktın mı?
Re: Wii HDD yi görmüyor
15 February 2012 23:59
Merhaba, benimde bu konuyla alakalı bir sorum olucak. 4.3E softmod wii kullanıyorum. 500GB Western Digital 3.5" lik bir harici disk ile sorun yaşıyorum. CFG Usb loader harici disk i görmüyor, ne zaman cfg i açsam ana ekranda kalıyor program, yeniden reset atıp yeniden açılıyor ve belki bunu 20 kez denediğimde birinde şans eseri açılıyor. Sonra kapatıp açmalarda yine aynı sorun. Kingston flash bellekse her kapanıp açıldıkdan sonra sorunsuz çalışıyor. Bu 500 gb lık harici disk i programların görmemesinin nedeni ne olabilir? Bu disk e oyunları manager ile sorunsuz yüklüyorum, disk içerisinde müzik video dosyalarıda var, oyunlar ise manager ın oluşturduğu wbfs klasörünün içerisinde. Oyunların hepsi flash bellek de çalışıyor, oyunlardada sorun yok. Kenardaki usb port a takılı, herşey normal ancak her seferinde 20 defa denemem gerekiyor. Açıp kapatmaktan wii arızalanıcak diye korkuyorum. Aklıma gelen ihtimallerden birisi harici disk in kapasitesi çok mu büyük bu iş için acaba 250 gb bi disk alıp sadece bu iş için mi kullanılmalı? yoksa kaç gb olduğu birşeyi değiştirmez mi? Yeni bir disk zaten almak istiyorum ancak kullananlar varsa sorun yaşamadıkları marka model hangisi?
Re: Wii HDD yi görmüyor
16 February 2012 17:03
oxaa kardes, oncelikle belirtmek isterim ki benim sozlerimden cok burada ustadlar var onlarinkini dikkate almani rica ederim..

bende uzun bir arastirmadan sonra aldigim hdd ile cok basimi agrittim..
cok format yontem denedim.. buradan ustadlarda yardimci oldu sagolsunlar..

simdi kardes tecrubeyi paylasalim ki belki bir yarari dokunur..

benim hdd 2 tb wd olarak sendeki gibi kullaniyorum.. yani ntfs format ve tek partition olarak backup manager ile oyunlar yuklendi.. yanina film program muzik dosyalari eklendi..

elimdeki hdd yi bir ay kadar arastirdim su linkteki adreste yer alan listeye gore aldim..
lakin evdeki hesap carsiya uymadi kardes..

2 tb lik calisiyor diye aldigim wd marka hdd cok sorun yasatti..

sonuc olarak; yukarida anlattigim sekilde hdd yi dizayn ettim.. sonra cfg usb loaderi son versiyona yukselttim..
benim hdd wii acilinca otomatik acilip kapananlardan.. bu sekilde cfg usb loader acilirken donuyor.. cozum adina once wiiyi aciyorum sonra hdd ye elektrik veriyorum.. bu sekilde cfg yi donmadan acabiliyor her oyunu oynayabiliyorum..

simdi eger bu yazdiklarim bi cozum olmaz ise yeni bir konuda wii yi nasil softmod yaptigini anlatlam gerekirse linkler vermen, hangi hatalarin nasil oldugunu, cios durumun, cfg usb loader versiyon, wii de internet baglantinin olup olmadigi vesaire bolcana bilgi vermen cozumu hizlandiracaktir..

benden simdilik bu kadar, forumda bu konular ile ilgili cok bilgi var, kolay gelsin kardes..

basarilar

murat
Re: Wii HDD yi görmüyor
16 February 2012 20:21
@Oxaa, ben 160 Gb HDD ile sorun yaşamıyorum, daha yüksek kapasitede bir disk denemedim ancak altta resmini paylaştığım kabloyla 2'li usb kablo ile harddiskinin daha fazla akım çekerek daha rahat çalışmasını sağlayabilirsin.. Yani bir ihtimal denemek bişey kaybettirmez..

Re: Wii HDD yi görmüyor
16 February 2012 20:54
1 tb wd yi burda belki 10 kisiye aldirdim, burda derken hollanda da es dost dan bahsediyorum, kimseden simdiye kadar bir problem gelmedi, gerci tumunun softmodu benim elimi optu,tumunde hdd yi 500 fat32 ,500gb ntfs olarak boldum,oyun icin ilk bolumu fat32 primery 32 kb ayirma biriminde formatladim,kendim de seaget go 500 gb 2,5 luk bir hdd kullaniyorum, fat32 format kullaniyorum.ben wii ile alakali herseyi bu hdd de topladim,oyunlar , vc wiiware oyunlar,tum dosya ve programlar bunda,2009 dan beri kullanirim tekeri bile patlamadi smiling smiley .
mesela bir arkadasim beni dinlemedi ne idugu belli ollmayan bir hdd aldi 500gb lik cok cirkin de bir kasasi var smiling smiley neyse ucuzdu herhalde(aslinda wii ucuz hdd leri sever ama bunu sevmemis demekki) aga yapmadigim cambazlik kalmadi tum bilgi ve birikimimi oldugu gibi sarfettim ama olmadi, olmadi derken ayni oxaa arkadasin anlattigi gibi, wii nin her acilmasinda cfg ye girince disk yokmus gibi saymaya basliyor usb yi cikarip takiyoruz taki kapatip acana kadar, arkadas bu sekilde kullanmaya devam ediyor.
neyse sadede gelelim hdd icin sirayla yapilacaklar
1. eger problem varsa fat32 , ntfs, wbfs her formatta deneme yapi.
2.hdd yi bolmeden calistirin, bolmeniz gerekiyorsa ilk bolumu oyunlara kullanin
3. primery ve 32 kb ayirma biriminde format atin
4.fat 32 format icin easus partition magic adli programi kullanin home versiyonu belestir.
5.icine attiginiz oyunlardan biri bile bozuk olmasin,iyi okuyamazsa loading de kalirsiniz.
6. oyunlari wii backup manager ile hdd ye atin
7.hdd nin kablosuna dikkat edin, ya orj. kablosunu kullanin, orj. degiilse mumkun oldugu kadar kisa bir kablo olsun.
8.wii de yuklu cioslariniz eski ise update edin
9.cfg usb loaderen son surumunu kullanin.
10.bazi hdd ler agziniz ile kus dahi yakalasaniz wii de calismaz veya dungun calismaz, ugrasmayin
ayrica son olarak, hdd ler yeni cikmis populer bir wii oyunu degerine kadar dusmus durum da ,wii alinmissa para verilmisse , su hdd icinde paraya acimayin, dogru duzgun bir sey alin sirf wii icin kulanin tavsiye olarak da 500 gb olsun derim.


Re: Wii HDD yi görmüyor
17 February 2012 05:39
Quote
firtinakasirga

2 tb lik calisiyor diye aldigim wd marka hdd cok sorun yasatti..
sonuc olarak; yukarida anlattigim sekilde hdd yi dizayn ettim.. sonra cfg usb loaderi son versiyona yukselttim..
benim hdd wii acilinca otomatik acilip kapananlardan.. bu sekilde cfg usb loader acilirken donuyor.. cozum adina once wiiyi aciyorum sonra hdd ye elektrik veriyorum.. bu sekilde cfg yi donmadan acabiliyor her oyunu oynayabiliyorum..

murat

Benim kullandığım bu disk de aynı şekilde harici bir güç ünitesi adaptör ile çalışıyor ancak anlattığın yolu bir çok kez denedim wii açıldıkdan sonra hdd i açmak gibi, başarılı olmadı. Sanırım Dedezade nin bahsettiği gibi harici bir güç ünitesi ile çalışmayan 2.5" lik bir harici disk olması gerekiyor ve sorun yaşamamak adınada sadece bu iş için kullanmak, bahsedildiği gibi formatlamak lzm.



1 kez düzenlendi. En son 17/02/2012 05:41 tarihinde Oxaa tarafından düzenlenmiştir.
Re: Wii HDD yi görmüyor
17 February 2012 06:35
dedezade ustad bana yardimci olan kaptandi kendisi..

ee zamaninda buraya geleydik bunlar basimiza gelmiyecekti..

simdide buradan ayrilmiyoruz winking smiley

iyi ediyoruz..

selam sevgi saygi hurmetler..

murat
Re: Wii HDD yi görmüyor
06 June 2012 14:54
benim de bi sorum olcaktı benim wiim 4.3e softmode yaptım usbloadercfg yüklü usbmi okuyor oyunları çalıştırıyor harddiskimin içindeki oyunları görmüyor bunu nasıl çözebilirim
Re: Wii HDD yi görmüyor
11 June 2012 15:18
Oyunları görmeyen ne? Bilgisayarada mı görmüyorsun?

CFG USB Loader oyunları görüyor ve sen harddiski bilgisayara taktığında görmüyorsa (Diski biçimlendirin gibi bir hata mesajı veriyorsa) Harddiskin WBFS formatında olduğu içindir. WBFS formatını direkt windows altında göremezsin. Görmen için yardımcı program lazım. Wii Backup Manager gibi...
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 57
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!