Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

mvixpvr mediabox

Gönderen dedezade 
mvixpvr mediabox
17 September 2010 18:37
arkadaslar buyuk bir sorunum var,sorunun cozumu hakkinda kendi sitesinden bir sonuc alamadim, belki siz bir yol gosterirsiniz.
mvixpvr cihazi 500 gb dahili bellek, tv kaydi yapabilen,bir cok formati destekleyen bir mediabox cihazi.bu gun bi film bakayim dedim,aleti actim ilk acilis ekrani geldikten sonra menunun bulundugu ekran acilisinda tv ye goruntu vermeyi kesiyor.belki hdmi kablosundandir dedim elimdeki 3 adet kabloyu denedim,duzelmedi,diger komposit kablo ile goruntu alayim dedim gene duzelmedi.yani hic bir sekilde goruntu alamiyoru.aletin kendi dijital ekraninda home, setup ve diger menuler de gezinirken gecisleri gorebiliyorum yani alet calisiyor,sizce problem ne olabilir.isin aksi tarafi hicbir kagidini da bulamiyorum,garantisi zaten bitmis olmali.bi el ativerin agalarsad smiley
[www.mvixbenelux.com]



1 kez düzenlendi. En son 17/09/2010 18:40 tarihinde dedezade tarafından düzenlenmiştir.

Re: mvixpvr mediabox
17 September 2010 19:18
Üç ihtimal üstünde durabilirsin,
1 - Basit bir problem
Belki yanlışlıkla tv'nin desteklemediği bir video moduna falan almış olabilirsin aleti. Misal e-great'lerde de var bu, açılışta belli video modları için belli tuşlara basarak düzeltebiliyorsun. Bunu bir kontrol et.

2 - Yazılımsal bir problem
Bu durumda aleti fabrika ayarlarına döndürecek bir opsiyonun var mı diye araştırman lazım

3 - Donanımsal bir problem
Bunu da ancak işin erbabı birilerine göstererek yapabilirsin...

Son olarak da bir araştır bakalım bu alet başka daha popüler bir cihazın clone'u falan ise o cihaz ile ilgili araştırma yapman sana doğrudan sendeki ile ilgili bilgiler verecektir.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: mvixpvr mediabox
17 September 2010 19:35
@wiicrazy
1.kumanda uzerinde tvout diye bir dugme var burdan pal, ntsc,hdmi ve bazi 720p veya 1080i arasinda gecis yapilabiliyordu ama su an bu dugme hic bir sekilde degistirmiyor,ilk acilista intro su tv de cikiyor ama sonra menuye gecisinde tv sinyal yok diyor.
2.en son versiyonunu tekrar yukliyim dedim ama yuklemedi,bu konuda cok uzun suredir cikmayan ve ne zaman cikacagi da belli olmayan yeni versiyonu beklemek zorunda kalicam .iste su fabrika ayarlarina nasil donulecegini bir bulsam onu bulamadim.sistem ayarlarinda var ama goremiyorum kismiling smiley
3.donanim konusunda da soyle dusunuyorum ilk intro su da gorunmese donanimda problem olabilir di
Re: mvixpvr mediabox
17 September 2010 19:54
Buyuk ihtimal tv'nin gosteremeyegi bir sinyal araliginda kalmis olabilir.
Re: mvixpvr mediabox
17 September 2010 20:01
Sitesi hollandaca. Hicbisi anlamadim.
Re: mvixpvr mediabox
17 September 2010 20:54
Quote
tuzruhu
Sitesi hollandaca. Hicbisi anlamadim.
hollandaca diye bir dil bilmiyorum da flemenkçe olmasın o grinning smiley
Re: mvixpvr mediabox
17 September 2010 21:15
@dedezade : manual'inde şu yazıyor :
When HDMI is connected, the screen may not be displayed. This is because the method of image output does not match
up with TV. If screen is not displayed, connect TV using A/V cable

HDMI ile bağladığınızda ekranda görüntü alamayabilirsiniz. Bu görüntüleme metodunun tv ile uyuşmamasından kaynaklanmaktadır. Ekrana görüntü gelmiyorsa tv'nize A/V kablosu ile bağlantı yapın

Denedin mi bildiğimiz composite A/V kablolarını?

edit: ingilizce manual şurada : [www.mvixbenelux.com]


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage



1 kez düzenlendi. En son 17/09/2010 21:15 tarihinde WiiCrazy tarafından düzenlenmiştir.
Re: mvixpvr mediabox
18 September 2010 00:08
evet denedim, elimde bulunan envai cesit kablori denedim,hepsinde ayni sonuc verdi.yetinmedim icini actim,bir sey bulamadim,benim tv nin kumandasi onada uyuyor,kanal degisitirirken falan onun ayarlarida karismis oabilir,daha once tv nin desteklemedigi modlar da tektar eski haline heliyordu,hic boyle olmamisti.ben bu aeti 1,5 yildir kulaniyorum.umidim yeni cikacak versiyona update etmek de kaldi.
Re: mvixpvr mediabox
18 September 2010 00:13
90-100 euroluk bir sy olsa kafaya takmayacam,350euro para verdiydim,evlat acisi gibi oturdu.
Re: mvixpvr mediabox
18 September 2010 05:41
sanirim benim hdmi cikisinda bir problem var,a/v kablosunu takiyordum ama hdmi de oldugu icin goruntu vermiyordu, ben de menuden giderek deneme yanilma yolu ile hdmi den cikarmayi basardim goruntu aldim,480p uzeri goruntu alirken hdmi ye veriyor ve ondan sonra goruntu kesiliyor.donanimsal bir problemmi var acaba?
Re: mvixpvr mediabox
18 September 2010 07:03
fazla anlamam da acaba baska bi tv de deneme sansin varmi ne bilim aklima geldi ? smiling smiley
Re: mvixpvr mediabox
18 September 2010 23:28
baska tv deneyemedim .bakalim onu da deniyim.
Re: mvixpvr mediabox
20 September 2010 09:09
Hocam bit ayarı var mı? Bende WD HDTV live var, HDMI kablo aldığımda bütün modları tek tek denemiştim. Kötü olan bir kabloda (zaten sen 3 tane ayrı kablo denemişsin) görüntü ile ilgili sorun yaşadım ama bu görüntünün tamamen kaybı değil de çizgiler oluşması şeklinde olmuştu. Herneyse, sadede gelelim. Modları tek tek denerken bende de görüntü simsiyah oldu bir ara. 1920x1080 seçip, 12 bit ve 60hz seçince mi ne ekran kararıyordu. Neyse ki windows gibi bir seçenek koymuşlar bir süre OK'e basmayınca eski moda geri dönüyor meret. Sanıyorum ki cihazın gönderdiği bu yüksek veriyi ekran kaldırmadığı için kararıyordu.

Bu şartlar altında senin sorunun da buna benzer birşey olabilir diyeceğim ama 480'in üzerinde patlaması çok enteresan, 1920'yi geçtim de en azından 720'yi gösterseydi di mi? grinning smiley
Re: mvixpvr mediabox
20 September 2010 17:23
bu yeni aldigim bir alet degil 1.5 yildir kullaniyorum,su ana kadar boyle bir sorun cikarmadi,zaten desteklemedigi bir durumda kendisi gene normal haline donuyordu.sanirim hdmi cikisi ile ilgili donanimsal bir problem var.garantide bittigi icin elimizde patladi,simdilik a/v kablosu ile kullanabiliyorum,mkv filmlerde berbat bir goruntu veriyor ,bundan umidi kestim simdilik.baska bir tane mediabox var elimde onu kullaniyorum.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 47
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!