Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Wii remote sorunu + Garanti Polemiği

Gönderen mkayral 
Wii remote sorunu + Garanti Polemiği
15 January 2013 15:39
Merhaba Arkadaşlar;

20-01-11 tarihinde wii Konsol aldım. Aldığım günden son 4-5 ay önceye kadar cihazda hiç sorunum yoktu.
Son 4 - 5 aydır motion plus destekli oyunlarda sorunlar yaşamaya başladım. Örnek olarak Wii Sport Resort taki kılıç oyununda kılıç çok agresif davranmaya başladı,masa tenisi oynarken sürekli kalibrasyon yapmak için kumandayı yere bırakmamı istiyordu,okçuluk oynarken hedefe doğrultmak neredeyse imkansızdı.


Bugün yarın gönderirim derken aradan zaman geçti bi baktım ki faturama, garantimin dolmasına 10 gün kalmış.
Hemen ürünü paketleyip, faturasıyla birlikte servisine gönderdim.


Günderdikten sonra 2 - 3 gün geçmiştiki, beni servisten aradılar ve cihazımın yeni versiyona update edildiğini,cihazımın kontrollerinin yapıldığını, tüm teslerden başarılı şekilde geçtiğini ve sorun tespit edemediklerini,cihazımı bu şekilde göndereceklerini söylediler. Bende ısrarla motionplus ta sorun olduğunu testlerden ziyade biraz oyun oynayarak denemelerini, motion plusta kesinlikle sorun olduğunu anlayacaklarını söyledim.


Bunun üzerine servisteki arkadaş bana motion plus ta sorun olması halinde Motionplus u değiştiremeyeceklerini,Nintendo tarafından kendilerine gönderimiş Motion Plus olmadığını ama istersem eski kumandamın onlarda kalması koşulu ile 99 TL + KDV = 116,82 TL ÖDERSEM kumandanın yenisi ile (Motion Plus İnside ) değiştirebileceğimi söyledi,bende itiraz ettim. Israrla motion plus ımın değişmesini istediğimi ,değiştiremiyorlarsa nedeninin rapora dökülmesini istedim. Nintendonun elinde eski tip Motion Plus yok diye beni mağdur etmeye hakkının olmadığını söyledim.

Bunun üzerine sanıyorum daha yetkili bi arkadaşa aktardı, yeni aktarılan arkadaş da aynı şeyleri söyledikten sonra ben yine itiraz ettim.
Bu sefer yeni arkadaş Motion Plus ta kullanımdan kaynaklı bi kırılma olduğunu (Motion Plus ın Remote a takılan Soketinden bahsediyor.) bu durumda zaten ürünümün garanti dışı olduğunu söyledi. Bende ürünü aldığım günden beri o soketin öyle olduğunu (Sokette kırık çıkık yok sadece oynuyor) söyledim . Kendisi bana o zaman neden iade etmediğimi sordu bende ürünün bu şekilde , Son 4 - 5 aya kadar sorunsuz çalıştığını, hatta bilerek böyle üretildiğini düşündüğümü, ürünü H****bu**da.com internet sitesinden aldığımı,sorunlu olduğunu düşündüğümde hemen iade etme imkanımında olduğunu ama sorunsuz çalıştığı için durumu normal zannettiğimi belirtip,Motion Plus ım kırıksa nasıl oluyorda testlerden başarılı bir şekilde geçiyor diye sordum. Eğer ürünüm kırıksa motion plus ımın bu kırık yüzünden sorunlu çalıştığına dair bir rapor tutmalarını istedim. Çünkü ben her türlü ürünümün kırık olmadığını, kırıksa bile sorunun bu kırıktan kaynaklanmadığını ispat edebileceğimi , gerekirse tüketici mahkemesine gideceğimi bu durumda benim sadece motion plus ımı değiştirmek zorunda kalacaklarını söyledim.

Konuşma gayet medeni ve kibardı. Mahkemeden bahsttiğim için yüksek sesli ve hakaret içeren konuşmalar geçti sanmayın diye yazıyorum. smiling smiley
Yetkili arkadaş iyimser,yardım etmeye çalışan biri ancak sanıyorum ki Nintendo servisliğini yeni aldılar ve ürünleri (en azından eski ürünleri ) pek tanımyorlar. O yüzden Motion Plus ın Soketinin aldığımdan beri öyle olduğuna inanmıyor. Kaldıki ürünü aldığımda birde Çin'den 2. kumanda ve motion plus getirtmiştim. Muadil olan kumandanın motion plus soketi de aynı şekilde sallanıyor çıkınca " Taklidinde böylesi" diye şaşırmıştım.

Öncelikle buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. İmla hatalarımdan dolayı kusura bakmayın.

Sonra sorularıma geçeyim .

1) Ne kadar emin olsamda yinede size sormak istiyorum , Motion Plus ı ayrı modül ile kullanan arkadaşlar (Motion Plus İnside Kullananlar değil)
sizde ki de benim gibi hafiften sallanan yapıdamı yoksa sertmi.

2) Benim gibi servise müracat edenler olduysa olay nasıl sonuçlandı.



1 kez düzenlendi. En son 15/01/2013 15:46 tarihinde mkayral tarafından düzenlenmiştir.

Re: Wii remote sorunu + Garanti Polemiği
16 January 2013 14:52
Benim M+ eski nesil modüllü. DNR'dan 60 TL'ye almıştım tongue sticking out smiley

Jacket içerisinde olduğu için oynasa da tınnnn oynamasada tınnnn diyenlerden olduğumdan başıma öyle birşey gelmedi. Servis olarak nereye gönderdiniz bilmiyorum ama Nortec Eurasia'yı (Sanırım istanbuldaki tek yetkili Nintendo Servisi) denedim. Benim de DVD okuyucum arızalanmıştı. Sağolsunlar hemen aynı gün halledip verdiler. Tabii öncesinde Servis Müdürü ile biraz sohbet etmiştim smiling smiley o da gönderin hemen hallederiz dedi.
Re: Wii remote sorunu + Garanti Polemiği
16 January 2013 15:29
Tekrar Merhabalar;

Bugün (16.11.2013) yeniden aradılar. Tekrar test ettiklerini ve hatta oyun oynayarak da denediklerini ancak Kumandam da ve MotionPlus ta hiç bir hata olmadığını söylediler.

Ancak yinede benim kumandamın kendilerinde kalmak koşulu ile , yeni,hiç kullanılmamış,ambalajında olan kumanda ile değiştireceklerini bunun için ücret talep etmediklerini,sadece kargo ücretini benim ödemem gerektiğini söylediler. Bende kabul ettim.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 46
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!