Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Garip Wiimote Sorunu

Gönderen racitia 
Garip Wiimote Sorunu
15 January 2011 21:24
Oyunlarda (kılıç sallarken falan) hiç bir sorun olmadığı gibi ikinci controller olarak kulllandğım wiimote ekranda imleç göstermiyor. Bazen geliyor el ikonu sonra titriyo gidiyor. Elimi üst power tuşuna yaklaştırınca değmese bile çalışmaya başlıyo çekince gidiyor. Menülerde navigasyon yaparken sorun oluyor el ikonu çıkmayınca. Neden olabilir.

Re: Garip Wiimote Sorunu
17 January 2011 15:51
Hmmm, Sensor Bar nerede duruyor? Onun pozisyonu da önemli. Ayar çekerken ondan yararlanıyor.
Re: Garip Wiimote Sorunu
17 January 2011 20:10
sensor barın yeri çok mu önemli tv nin üsütünde veya altında tam ortada mı olması lazım?
Re: Garip Wiimote Sorunu
17 January 2011 20:53
Cursor'un wiimote'u doğrulttuğun yerde gözükmesi açısından ve wiimote'un infrared sensörünün çözünürlüğünü tam kullanmak adına önemli... onun dışında çok önemli değil...

Ortasında olmasa da misal House of the dead overkill oyununda tekrar kalibre edebiliyorsun wiimote'u öyle ki sana crosshair olmadan nişan alma şansı veriyor.


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: Garip Wiimote Sorunu
18 January 2011 10:16
Wii Settings'de sensor bar'ın nerde duracağını seçebiliyorsun, bazı oyunlarda bu çok önemli, zira sensor bar'ı görmeden remote kendini kalibre edemiyor. TV'nin altında mı üstünde mi olduğunu ayarla ondan sonra tekrar hangi oyunda en çok sorun çıkartıyorsa dene.
Re: Garip Wiimote Sorunu
05 March 2011 10:30
Mesafe de önemli. Odamdaki bilgisayarın monitöründe yakından oynarken hiç problem yaşamıyodum ama salondaki tvde oynarken uzaktaysam kalibrasyon problemi oluyordu.


Re: Garip Wiimote Sorunu
17 May 2012 17:42
Arkadaşlar sensör çubuğu ile alakalı bir durum olmasına imkan yok. Arkadaşta sorunun sadece 2. kumanda da olduğunu söylemiş yanlış anlamadıysam.
Bu sorun bende de var. Birinci wiimote'um orjinal ancak ikinci wiimote'um motionplus destekli yansanayi. Benimde ikinci wiimote'um çalışıyor ancak ekranda imleç göstermiyor.
İmleç problemi ikinci kumanda olduğu için mi yoksa yansanayi kumanda oluşundan dolayı bir dandiklik mi söz konusu acaba.
Re: Garip Wiimote Sorunu
25 May 2012 08:08
aynisi bende de vardi.

yansanayi falan filan onemi yok, her turlu oluyor. Hafiften pil zayiflamaya basladi mi imlec geziyor ekranda, ozellikle wiiware in shootingli oyunlarinda cok moral bozuyor. Dikkat edin ama, problem sadece gunduz oluyor, gece oynadiginizda hicbi problem olmuyor.

hemen cozumu soyliyiyim uzatmadan, komik te gelebilir ama ciddiyim.

televizyonun yanindaki pencerenin kalin perdesini cekin oyun oynarken, bitti.

gunes isinlari yagmurlu ve bulutlu gunlerde dahi karsidan geliyorsa wiimote un bluetoothutunu bozuyor, dolayisiyla kalin bi perde isinizi cozecektir.

kolay gelsin.
Re: Garip Wiimote Sorunu
15 June 2012 14:26
Wii Remote infrared teknolojisi ile kendini kalibre ettiği için morötesi ışınlarda sapıtıyor. Size bir yöntem daha vereyim. Eğer Sensor bar bozulursa bir tane mum yakın ve tv'nin üzerine yerleştirin smiling smiley Bu da aynı işi görüyor.
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 18
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!