Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme

Gönderen Tuzruhu 
Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
02 April 2010 20:34
Evet arkadaşlar,

Elimize geçen wii friend kodlarını nasıl ekleyeceğimizi aşağıda uygulamalı ve resimli olarak anlatıyoruz.

Öncelikle Wii'yi açtığımızda Sağ altta bulunan Wii ikonuna tıklayarak mesajlar bölümüne giriyoruz.

Aşağıdaki resimde görünen "Create Message" ikonuna tıklıyoruz.

Resim 1:



Karşımıza aşağıda resimde görünen ikonlar gelecek. Biz en sağda bulunan "Adress Book" ikonuna tıklıyoruz.

Resim 2:



Önümüze Register bölümü gelecek. Aşağıda da resmi var. Bu ekranda "register" tuşuna tıklıyoruz.

Resim 3:



Karşımıza 2 ikon çıkacak. Sağ taraftaki ile bilgisayar veya cep telefonuna e-mail atabilmek için email adresi atayabiliyorsunuz. Böylece Wii'den mesaj boardu kullanarak mesa şeklinde e-mail atabilir bilgisayardan veya cep telefonundan okuyabilirsiniz. Her neyse bizim önceliğimiz sol taraftaki "Wii" ikonu. Ona tıklıyoruz.

Tıkladığımız zaman aşağıdaki resim 5 karşımıza çıkıyor. Bu resimdeki "Enter a Wii number" yazısına tıklayınca onun aşağısındaki resim karşımıza çıkacak.

Resim 4:


Resim 5:



Enter a Wii number yazısına tıkladığımız zaman aşağıda görünen pencere gelecek. Oraya edindiğimiz Wii konsol numarasını yazıyoruz.

Resim 6:


Numaraları yazdıktan sonra "OK" tuşuna basıp çıkıyoruz. Aşağıda görünen resim geldiğinde tekrar "OK" tuşuna basıp çıkıyoruz.

Resim 7:


En sonunda Wii Friend kodunu yazdıktan sonra Nick yazmamızı isteyen bir pencere çıkacak, arkadaşımızın nickini (konsol ismini) yazdıktan sonra OK tuşuna basıyoruz. Mii eklemek istiyormusunuz diyen ekran çıkınca (isteyen Arkadaşları için Mii yapabilir) isteğe göre Mii tanımlarız veya OK tuşuna basarak geçeriz. İşlemlerin sonunda adres defterine kayıt işleminin yapıldığını internet ayarlarıyla ilgili bir uyarı ekranın geldiğini göreceksiniz. Bunları da OK tuşuna basarak geçiyoruz.

Daha sonra bekleme aşamasına geçiyoruz. Neden derseniz eklediğiniz kişilerin Wii'yi açmaları ve sizin göndermiş olduğunuz mesajı onaylamaları gerekiyor. Onaylama işleminden sonra size mesaj geliyor ve adres defterinizde eklediğiniz kişinin konsol ismi ile kaydedilmiş olduğunu görüyorsunuz.

Bu kadar..



1 kez düzenlendi. En son 18/05/2010 23:52 tarihinde tuzruhu tarafından düzenlenmiştir.

Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
02 April 2010 21:36
Tuzruhu her zamanki gibi resimleri ile süper rehber olmuş. Ufak bir düzeltme yapayım, bildiğim kadarıyla karşıya mesaj gitmiyor birisini eklediğimizde. Ancak karşı taraf da bizi eklediğinde, address book'a girdiğimizde bold olduğunu görerek anlıyoruz bunu. Gerçi ben 3.2 menü kullanıyorum, sonradan değiştirmiş te olabilirler smiling smiley

ps: Ha bir de şu var, arkadaş eklemek online oynamada işe yaramıyor. Sadece mesaj gönderme almaya yarıyor. Wiiconnect24 kullanan oyunları oynarken oyunun 12 haneli friend kodu ile karşılıklı ekleşmek gerekiyor.



1 kez düzenlendi. En son 02/04/2010 21:38 tarihinde WiiCrazy tarafından düzenlenmiştir.
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
02 April 2010 22:27
Olabilir aslında, pek emin değilim uzun zamandır arkadaş eklemiyorum ve wii'yi açmıyorum, aslında video çekebilen kamera fotoğraf makinam olsa videolu rehber hazırlayacağım ama cep telefonu kamerasıyla bu kadar oluyor eye rolling smiley
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
02 April 2010 22:34
Bu arada darkhunter'ı eklemiş olduğunu da öğrenmiş olduk smiling smiley

Şu youtube'a upload yapan kameralardan almak lazım smiling smiley Benim fotoğraf makinesinin kamera özelliği var ama üşeniyorum dosyaları bilgisayara almaya, aftereffects gibi programlarda editlemek falan da lazım aslında... zor iş...
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
03 April 2010 08:39
Eline sağlık tuzruhu, güzel rehber olmuş. Beni eklediğin için de ayrıca teşekkürler smileys with beer

Bu rehberi birebir uygulayarak, dileyen herkes beni ekleyebilir grinning smiley Konsol numaram resimde heheheh spinning smiley sticking its tongue out
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
08 April 2010 11:50
rehber için elinize sağlık =)
bu ekleme olayında sanırım mesaj gelmediği doğru çünkü bir arkadaşım beni eklediğini söylüyor ancak bana birşey gelmedi tabi eklemeyip yalan söylemiş de olabilir =)
Keşke online oyunlarda bu adres defterini kullanabilsek =( her oyun için ayrı register işlemi gerekiyor öyle olunca sad smiley(
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
25 April 2010 08:37
slm millet hepinizi ekledim sizleride bekliyorum, tsk.

adaana ---0229 5577 2763 8980
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
18 May 2010 23:55
Rehber güncellenmiştir.
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
21 May 2011 14:16
aydından 1646 2424 8960 9191 fiyakalı numara ama dimi?
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
30 January 2013 09:50
SELAM DEDİĞİNİZ GİBİ YAPTIM AMA WİİCONNECT24 BAGLANTI HATASI VERİYOR. ONLINE OYUN OYNAMAK İSTİYORUM. İLLAKİ TEK TEK ARKADAS MI EKLEMEM GEREKİYOR?
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
30 January 2013 17:28
Yok hayır, online oyun oynamak istiyorsan Wii'nin internete bağlı olması ve Online destekli bir oyunun olması gerekiyor. Buradaki Friend Code sistemi Wii'nin kendi mesajlaşma sistemi içindi ama hiç bir özelliği kalmadı artık. Kullanılmıyor.
Re: Wii Friend Kodları ile Arkadaş Ekleme
01 February 2013 00:32
teşekkürler yardımlarınız için. bir sorum daha olacak mario kart oyununu yükledim. #001 error Unauthorized device has been detected. uyarısı verdi ve açılmadı oyun???
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 33
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!