Hoşgeldiniz! Oturum Aç Üye Ol Sohbet

Gelişmiş

Oyunları görmüyor sad smiley

Gönderen sonromeo 
Oyunları görmüyor sad smiley
29 November 2010 22:29
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce ilk defa wii sahibi oldum. Beyaz çipli ikinci el olarak aldım ama çipinin markası ne bilmiyorum. geldiğinde 4.3E versiyonlu virgin makinaymış. buradaki rehberleri okuyarak başarıyla softmode yaptım homebrew kurdum. şimdi takıldığım nokta şurası : burdsaki rehberlerin birinde çalışmaz denilen lacie 500gb usb mobile hdd var. içinde hem fat32 hem ntfs (ikiside primary bölüm) 2 bölüm ve içlerinde iso oyunlar var. fakat cfg usb loader son sürüm olmasına rağmen bu oyunları görmüyor. fakat oyunların coverları yok ve nereye kopyalacağımı da bilmiyorum. aynı zamanda wiimc hem wad hem .dol olarak yüklememe rağmen kilitleniyor. ya açılmıyor ya kapanmıyor. acaba sorun lacie hdd mi yoksa oyunların coverı olmaması mı. birde rehberlerde linkleri verilen ios güncellemelerini yaptım (gerçi ios nedir bilmiyorum ama) hermes güncellemesi diye bişi varmış onu yapmaya çalışıyorum mmm aracılığıyla ama hata veriyor. acaba güncel olduğu için mi .
lütfen yardım edin wii konusunda tamamen acemiyim. saatlerdir forumu geziyorum. ama ya basiretim bağlandı yada çözümü bulamıyorum. eğer sorun hdd derseniz wbfs olarak formatlarsam düzelir mi (çünkü cfg hdd yi ve ne kadar büyüklükte olduğunu görüyor içinde oyun yok diyor. ve wbfs format atarsam müzikleri filmleri hddye nasıl atar nasıl oynatırım ? tüm ustalardan yardım dileğiyle saygılar

gerçi tanışma yeri değil ama ilk mesajım olduğu için : ömer / 33 / balıkesir / yüncü

Re: Oyunları görmüyor sad smiley
29 November 2010 22:42
fat32/ntfs kullanabilmek için cios rev18 veya üstü (en son 20 çıktı) ya da hermes cios kullanman lazım...


"security, like correctness, is not an add-on feature." andrew s. tanenbaum, 5.4.4 design principles for security (operating systems, design and implementation second edition)
twitter | blog | homepage
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
30 November 2010 07:23
Wiicrazy'nin de belirttiği gibi CIOS güncellemesi ile sorununu çözebilirsin.

Uygun Başlık ---> [www.wiidewii.com]
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
30 November 2010 14:37
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar. yalnız acemiliğime bağışlayın ben cios222 installer indirmiştim. hbc ile çalıştırdım içinde güncellemek için 5-6 tane cios vardı hiçbirini güncellemedi hepsinde hata verdi. sanırım error -1 hatası tam hatırlamıyorum. o yüzden armut piş ağzıma düş olarak algılamayacaksanız programın yada ciosların linkini yazabilirmisiniz en güncel nerde ise
şimdiden teşekkürler
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
30 November 2010 15:52
Hermes CIOS installer 5.1 ---> [filetrip.net]
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
30 November 2010 20:42
maalesef olmuyor :
5.1indirdim
karşıma çıkan 4 sıradaki iosu da güncelledim
cfg usb loadera giriyorum versiyon 61b8
partition : auto not found select a diff. partition or format a wbfs partition
burada a ile partition seçme yapıyorum
karşımda 318 gb. ntfs ve 147 gb fat partition var
her ikisini de denediğimde
karşımda gri bir ekran altta saat yazıyor sağ altta 1/o yazıyor ve başka da bişi yok
sonra ekranda no games found uyarısı çıkıyor.

sad smiley
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
30 November 2010 21:17
[filetrip.net] burdan dosyayi indir rardan cikan klasoru apps icine at hbc icinden girip kurulumu yap,kurulum sirasinda netwerk sec, hata verirse ilk ekran da ios seciminde ios36 sec.
hdd de oyunlari hangi dizine koyuyorsun?
oyunlari fat32 veya ntfs bolumde calistirmak icin hdd nin kokunde wbfs adli bir klasor olusturup icine wiibackup manager adli program ile atmalisin.iso uzantili oyunlar her hdd de duzgun calismiyor o neden ile iso olarak calistirma.oyunlari wii backup manager ile attiginda oyun uzantilari wbfs seklinde olacak.
oyunlarin coverlarinin olmamasinin calismasi ile hic ilgisi yok.oyunlari cfg usbloader icinde gordugunde once 1 sonra gene 1 e basip tum coverlari indir diyerek, direk netten indirebilirsin.
wiimc ios58 kullaniyor. ios58 kurup, hbc yi yeniden yukledikten sonra wiimc de hata almazsin.


Re: Oyunları görmüyor sad smiley
30 November 2010 22:51
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim , yardımlarınız doğrultusunda cfg ile oyunları yükleyip oynayabildim. bu arada denenmiş usb hddler bölümünde yanında "çalışmaz" notu bulunan 500 gb lacie mobile disk denenip çalıştığını test ettim.
şimdiki sıkıntı şu : wiimc ilk önce settingste yaptığım değişikleri save edemedim hatası veriyor. ve yüklü bulunan divx formatındaki filmleri görüyor izlemek istediğimde ise loading yazıyor sonra wii kilitleniyor ve ancak wii üzerindeki düğmeden kapatılabiliyor. yukarıdaki anlatılanların tümünü yaptım. bu konuda ne yapabilirim? wiimc son sürüm hbc altından çalıştırılan yani forwarder değil.
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
30 November 2010 23:15
ios 58 yukledinmi? yukledikten sonra tekrar hbc yi yukledinmi? yaptiklarin hakkinda detay da verirsen tekrar sormak zorunda kalmayiz


Re: Oyunları görmüyor sad smiley
01 December 2010 07:33
WiiMC'nin güncellemesini yaptın mı?

İnternet bağlantın var ise sana uyarı verecek güncelleme yapayım mı diye güncellemeyi yaptıktan sonra (sendeki sorun bende de vardı) benim sorun düzeldi, yanlız ayar yaparken kaydet işlemi biraz uzun sürüyor bir süre beklemen gerekecek. Bir de disklerde resim foto videoyu seçtiğin zaman geçişler biraz vakit alıyor.
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
01 December 2010 13:51
ios 58 yüklemesini yaptım. yaptıktan sonra hbc yi tekrar yükledim aten hbc kullandığı iosu 37 gösterirken tekrar kurulum yaptıktan sonra 58 göstermeye başladı.
wiimc içinse güncelleme falan sormuyor. zaten en son sürümünü yüklemiştim. loading biraz uzun sürüyor farkediyorum int. kanallarında falan. ama divxleri açarken direk kilitleniyor 15 dk falan bekledim herhangi bir hareketlilik olmadı. başka bir versiyonunu mu denesem ? ayrıca yukarıda da yazmıştım save ederkende hata veriyor yapamadım diyor ve usb hddyi zaten bu hata mesajından sonra görüyor öncesinde görmüyor.
dedezade yukarıda "anlatılanların tümünü yaptım" deyince ios güncellemesi yaptığımda anlaşılır zannetmiştim , o yüzden tekrar yazmadım. bir de hbc yükleyip wii hack işlemi yaptığıma göre , en çok kullanılan , en çok işe yarayan uygulamalar nelerdir bunların isimlerini yazarsanız araştırabilirim. çünkü bir sürü terim var o yüzden sadece en çok kullanılanlarla ilgilenmek istiyorum.
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
01 December 2010 14:53
tuzruhu nun dedigi gibi bir de wiimc yi gucelle yada guncel versiyonu indirip dene


Re: Oyunları görmüyor sad smiley
01 December 2010 18:48
wiimc zaten son sürümdü dedezade. fakat ben onu silip bi önceki sürüm olan 1.0.9 sürümünü yükledim şu anda normal çalışmaya başladı. bişi oldu kafama takılan. hbc eskiden içeriğini altalta gösteriyodu şimdi kanallar gibi yanyana göstermeye başladı. çocuklar bilmeden bi ayarını mı kurcaladı yada bunun bi ayarı oluyor mu?
birde tekrar rica ediyorum wii için en çok kullanılan uygulamaların isimlerini yazarmısınız , vereceğiniz isimlere göre araştırma yapmak istiyorum.
Re: Oyunları görmüyor sad smiley
01 December 2010 19:35
hbc de 1 ve 2 tuslarina bastiginda gorunum falan degisiyor.wiimc disinda homebrew browser kullaniyorum, zaten ordan da wii icin kullanilan uygulamalari gorebilirsin,ben baska uygulama kullanmiyorum


Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Çevrimiçi Kullanıcılar

Ziyaretçi: 34
Ziyaretçi Rekoru: 983 tarih 14 April 2024

Sohbetteki Kullanıcılar

Sohbet odalarında hiç kullanıcı yok!